Zondag 18 oktober: Cultuurdag ‘Raar Maar Waar’

Op zondag 18 oktober 2015 houden we op de ENSiB onze eerste cultuurdag van het jaar. Het thema van de dag is dat van de Kinderboekenweek in Nederland: Raar Maar Waar. Het docententeam werkt met veel plezier aan een boeiend, leerzaam en gezellig programma. De kinderen gaan quizzen, experimenteren en natuurlijk ook in boeken neuzen om interessante en “rare” dingen te ontdekken. Het wordt een dag vol verwondering over natuur, uitvindingen, ons lichaam, de ruimte, …

De cultuurdag zal er als volgt uitzien:
12:15 – 14:15 Taallessen
14:15 – 14:30 Pauze
14:30 – 16:15 Cultuurprogramma voor de kinderen
16:15 – 17:00 Boekenmarkt, Veiling boekenpakketten en Potluck

We heten u van harte welkom en kijken er naar uit om met z’n allen in de wondere wereld van wetenschap en techniek te duiken!
Schrijf u graag zo spoedig mogelijk en liefst voor 4 oktober in via dit online Inschrijfformulier.

Kinderboekenweek 2015 logo

Broertjes, zusjes, neefjes en nichtjes, of kinderen van families die (nog) niet naar de ENSiB gaan zijn ook van harte welkom voor het cultuurgedeelte vanaf 14:15.

Het inschrijfgeld bedraagt $15 voor ENSiB-leerlingen en $20 voor kinderen die (nog) geen leerling zijn bij de ENSiB, om de kosten van de cultuurdag te dekken (o.a. materialen voor experimenten en spelletjes). U kunt dit contant en gepast betalen aan onze penningmeester Alexander Nolte bij aankomst op de cultuurdag.

Boekenmarkt
Wilt u graag een donatie doen voor onze boekenmarkt? Alle Nederlandstalige boeken, strips en tijdschriften in goede conditie zijn welkom. U kunt ze naar school brengen op de vaste lesdagen of contact opnemen met onze coördinator Inge Bakker.

Veiling
De veiling is inmiddels een traditie op de ENSiB. Er zullen boekenpakketten per leeftijd (peutergroep, groep 1/2, groep 3/4, groep 5/6, groep 7/8, tienergroep) geveild worden. De opbrengst gaat naar de ENSiB.

Potluck
Voor de gezelligheid willen wij vragen om per familie iets lekkers mee te nemen. ENSiB zal zorgen voor de verkoop van dranken.

Donaties
Mocht u in de gelegenheid zijn om een donatie te doen aan de school, neemt u dan contact op met onze penningmeester Alexander Nolte.

Graag tot op 18 oktober!
Het Raar-Maar-Waar-team