Vacature voor klassenassistent (m/v) voor 2-5u/week

Spreek je Nederlands en zou je het leuk vinden om te werken met kinderen in de leeftijd van 2.5 tot 12 jaar aan het bijhouden van de Nederlandse taal en cultuur? De Eerste Nederlandstalige School in Boston (ENSiB) is per direct op zoek naar een of meerdere vaste klassenassistenten om de docenten te ondersteunen tijdens de lessen. We zijn op zoek naar enthousiaste klassenassistenten voor woensdagnamiddag en/of zondagmiddag. 

ALGEMENE INFORMATIE

ENSiB is een erkende school voor Nederlandse taal en cultuur (NTC) in het buitenland en volgt het Nederlandse onderwijssysteem. De lessen vinden plaats op zondagmiddag (1-4 pm) en op woensdagmiddag (4-6 pm) op onze school, die is gehuisvest in de British International School of Boston. Wij bieden lessen aan op woensdag en zondag voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar. Daarnaast bieden wij in overleg privé- en groepslessen in de Nederlandse taal aan. De school heeft een hecht team van docenten, enthousiaste ouders en vrijwilligers, en een betrokken bestuur, waardoor we een prettige, stimulerende werkomgeving kunnen bieden.

FUNCTIE

We starten met een inwerkingstraject waarbij je in de verschillende groepen zult meekijken. Zo leer je actief en effectief de verschillende groepen en lesmethoden kennen. Jouw rol als klassenassistent bestaat doorgaans uit het bieden van differentiatie aan kleinere groepjes leerlingen en het een-op-een werken met leerlingen, bijvoorbeeld door hen te helpen  met lezen of een taalopdracht maken. Je kunt in deze functie ook als invaldocent in diverse groepen worden ingezet. De vaste docent zal dan voordien de planning en voorbereiding van de les met je doornemen, waarna je (een deel van) de les overneemt. Deze positie komt neer op 2 tot 5u/week, afhankelijk van je beschikbaarheid.

PROFIEL

Ervaring in het onderwijs en ervaring met het werken met (jonge) kinderen heeft de voorkeur maar is geen vereiste. De kandidaat moet zelf over een Amerikaanse werkvergunning beschikken, of deze kunnen verkrijgen.

SALARIS

Salaris voor deze functie is op uurbasis. De hoogte van het salaris wordt bepaald op basis van je diploma(‘s) en ervaring. Je krijgt naast de lesuren ook betaalde tijd voor de cultuurdagen indien je hieraan bijdraagt.

SOLLICITATIEPROCEDURE

Startdatum is per direct maar ook als je later beschikbaar bent, horen we graag van je. Na een kennismakingsgesprek met het schoolbestuur volgt een gesprek met de onderwijscoördinator en een proefles zodat we je omgang met de kinderen kunnen beoordelen. Voor meer informatie en om te solliciteren, neem per email contact op met bestuurslid Renate van Houten-Timmerman. We kijken uit naar je bericht.