Vacature Coördinator

ENSiB zoekt een Coördinator (M/V) voor +/- 10 u/week.

Spreek je Nederlands en zou je het leuk vinden om te werken met een enthousiast team van docenten in het primair onderwijs? De Eerste Nederlandstalige School in Boston (ENSiB) is voor het schooljaar 2019-2020 op zoek naar een Coördinator die ons team komt versterken en leiding zal geven aan een gedreven groep docenten.

ALGEMENE INFORMATIE

De ENSiB is een erkende school voor Nederlandse taal en cultuur (NTC) in het buitenland en volgt het Nederlandse onderwijssysteem. ENSiB heeft een non-profit status en wordt deels gesponsord door de Nederlandse overheid. De school is gehuisvest in de British International School of Boston. Wij bieden lessen aan op woensdag en zondag voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar. Daarnaast bieden wij in overleg privé- en groepslessen in de Nederlandse taal aan. De school heeft een jong en gemotiveerd team van docenten, enthousiaste ouders, vrijwilligers en een betrokken bestuur, waardoor we een prettige en stimulerende werkomgeving kunnen bieden.

FUNCTIE

De functie bestaat voornamelijk uit organisatorische taken en het managen van het docententeam & vrijwilligers. Je coördineert het onderwijs zowel inhoudelijk (onderwijs curriculum) als logistiek, analyseert problemen en draagt oplossingen aan waar nodig. Je waarborgt de kwaliteit van het geboden onderwijs curriculum en houdt dit up to date. Het adviseren en ondersteunen van de docenten bij hun ontwikkeling, professionalisering en de uitvoering van de lessen evenals teambuilding is een belangrijke taak binnen je functie. Maandelijks plan en leid je de docentenvergaderingen. Tevens stuur je de vier-jaarlijkse cultuurdagen aan die op school worden gehouden.

Communicatie vormt een ander belangrijk onderdeel van de functie:

  • Je bent het aanspreekpunt voor het docententeam, de vrijwilligers en de huidige ouders, stelt de maandelijkse online “ENSiB NieuwsFlits” op en verzorgt de externe communicatie in samenspraak met de secretaris van de ENSiB.
  • De Coördinator is tevens het aanspreekpunt op de school voor ouders van nieuwe leerlingen, zo neem je de intakegesprekken af en blijf je gedurende het schooljaar betrokken bij de voortgang van de leerlingen.
  • Je vormt de brug tussen het Bestuur van de ENSiB en het docententeam. Hiertoe voer je (twee)wekelijks overleg met een bestuurslid.
  • Tot slot onderhoud je het contact met de stichting NOB en het netwerk van NTC scholen in de V.S. waar het gaat om onderwijskundige zaken.

PROFIEL

Als Coördinator bij de ENSiB ben je een echte spin in het web:  je bent iemand die vanuit een strategische positie alles kan overzien, die goed observeert en luistert. Je houdt de diverse belangen binnen het team docenten & vrijwilligers alsmede ouders/leerlingen goed in het oog. Je kunt snel schakelen en actie ondernemen indien nodig. Je bent sterk in het uitbouwen en motiveren van een team. Verder is het belangrijk dat je communicatief vaardig bent en een onderwijskundige visie hebt.

Ervaring in management en met lesgeven is geen vereiste maar wel een voordeel.

Kandidaten, die beschikken over een PABO-diploma dan wel het bekwaamheidstraject van Stichting NOB succesvol hebben afgerond, hebben de voorkeur maar het is geen vereiste.

Kandidaten (gaan) wonen in (de omgeving van) Boston en beschikken over een geldige Amerikaanse werkvergunning, of kunnen deze verkrijgen.

SALARIS

Salaris voor deze functie is op uurbasis. De hoogte van het salaris wordt bepaald op basis van je diploma’s, ervaring en referenties. Er is aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en de mogelijkheid tot bijscholing via het NOB.

De functie van Coördinator kan eventueel gecombineerd worden met de functie van leerkracht. Het totaal aantal uren voor de gecombineerde functie komt uit op +/-15 u/week.

SOLLICITATIEPROCEDURE

Wij zoeken iemand die uiterlijk beschikbaar is per 1 juli 2019 of desgewenst eerder. Bij voorkeur ben je eerder beschikbaar om ingewerkt te worden door de huidige coördinator, ter voorbereiding op de start van het schooljaar 2019-2020. Na ontvangst en beoordeling van je CV word je al dan niet uitgenodigd voor een gesprek met het schoolbestuur. Hierna volgt eventueel een gesprek met een afvaardiging van het docententeam.

Heb je interesse, wil je meer informatie of heb je vragen, neem dan contact op met Renate van Houten-Timmerman ([email protected]). Deadline voor reactie: 1 april 2019. We kijken uit naar je bericht.

Voor interne kandidaten is de deadline 15 maart 2019.

We kunnen kandidaten alleen opnemen in de procedure als ze in (de omgeving van) Boston wonen/gaan wonen en over een geldige Amerikaanse werkvergunning (gaan) beschikken!