Sylvia de Bruin

SylviaIk ben Sylvia de Bruin. Ik woon al sinds 1994 in de Verenigde Staten. De eerste 10 jaar woonde ik in de omgeving van Philadelphia en de afgelopen jaren in Massachusetts in het schitterende Wachusett gebied, samen met mijn man (Chris) en zoon (Alex, 8). Sinds de geboorte van mijn zoon ben ik weer heel actief met het Nederlands bezig. Het is heel interessant hoe wij en onze kinderen talen leren. Persoonlijk vind ik het heel belangrijk en de ENSiB helpt mij en andere ouders de Nederlandse taal levend te houden voor de nieuwe generatie.

Ik werk sinds 2013 bij de ENSIB. De afgelopen jaren heb ik met plezier aan de combinatiegroep 1/2 lesgegeven, en ook dit jaar zal ik deze groep verzorgen op de zondagmiddag. De nadruk in deze groep zal op woordenkennis liggen, omdat dit een van de zwakste punten is van kinderen die in het buitenland wonen. Naast de ENSiB werk ik bij Molecular Devices op de technische dienst ter ondersteuning van onze geautomatiseerde microscopen. De voorbije winters gaf ik ook ski-lessen op Wachusett Mountain in Princeton, Massachusetts.