Steffi Besselink

Hoi allemaal!

Mijn naam is Steffi. Ik kom oorspronkelijk uit Vught (vlakbij Den Bosch) en na in verschillende Europese landen te hebben gewoond, gestudeerd en gewerkt ben ik in mei 2015 met mijn man in Boston terecht gekomen voor zijn postdoc. Ik ben toen meteen begonnen met vrijwilligerswerk bij de ACLU, een Amerikaanse burgerrechtenorganisatie, en daarna ben ik aan de slag gegaan als juridisch medewerker voor verschillende strafrechtadvocaten.

steffiNa een jaar ben ik via een bekende van jullie, bestuurslid Willeke, bij TripAdvisor terecht gekomen. Deze fulltime baan vul ik aan met maandelijkse workshops over geweldspreventie en communicatie in de gevangenis. Ik zit ook in het bestuur van het Harvard Mediation Program, een cursus voor rechtsbemiddeling. Vorig jaar heb ik namens dit programma een semester zaken bemiddeld bij de rechtbank, waarbij mensen terecht kunnen met juridische geschillen tot $7000.

Ik vind en maak altijd tijd voor het schrijven van kindergedichten/verhalen, box-lessen bij de YMCA in Cambridge, klimmen bij Brookline Boulders in Somerville, hiken als het weer het toelaat, film- en dinnerparties, en saxofoon spelen. Ik heb een jaar gespeeld bij de MIT band, maar dat is er dit jaar een beetje bij ingeschoten door al het leuks wat op mijn pad is gekomen.

Nu mag ik mijn fijne baan en nevenactiviteiten aanvullen als invalkracht bij de ENSiB, waar ik ontzettend veel zin in heb! Ik kijk er naar uit om iedereen te leren kennen, en in elke groep waar ik zal komen te werken een stukje Nederlandse cultuur bij te brengen. Oftewel: grammatica en gezelligheid met een zachte ‘g’!

Tot snel!