ENSiB SINTERKLAASFEEST 2018

Ooooh, kom er eens kijken!

 

 

Sinterklaas is weer in het land en komt ook dit jaar weer bij ons op bezoek!

Alle ENSiB leerlingen en hun broertjes en zusjes zijn van harte welkom om Sinterklaas te verwelkomen
en het Sinterklaasfeest mee te vieren op de British International School of Boston (BISB)! Ook Nederlandstalige families, die overwegen om hun kinderen dit jaar of komend jaar naar onze school te laten gaan, zijn welkom om eens kennis te maken met de school, onze faciliteiten en onze huidige leerlingen en hun families!

We beginnen met de taallessen voor de ENSiB kinderen voor alle woensdag en zondagleerlingen en aansluitend starten we het cultuurprogramma (Sinterklaasfeest). Deze Sinterklaasdag maakt integraal onderdeel uit van het normale ENSiB lesprogramma. We gaan er vanuit dat al onze leerlingen op deze feestelijke dag erbij kunnen!

De cultuurdag staat helemaal in het teken van Sinterklaas en zal er als volgt uitzien:

PROGRAMMA:

12:15 – 14:15          Taallessen (voor alleen ENSiB families)*

14:15 – 14:30          Pauze (buiten onder toezicht)

14:30 – 17:00          Besloten Sinterklaasfeest (voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar )**:

                                  Ontvangst van Sinterklaas, spelletjes & activiteiten en feest!

* Verzoek ENSiB ouders: graag extra water + (noten-vrije) snack meenemen voor tijdens de taalles! 
** Voor alle kinderen geldt; kinderen moeten minimaal 2,5 jaar oud zijn en enige beheersing hebben van de Nederlandse taal. Kinderen jonger dan 2,5 jaar zijn ook welkom, maar er is geen programma voor hen. 

Binnenkomst van families

ENSiB Families wordt verzocht om de kinderen om 12:15 naar het gebruikelijke zondag leslokaal te brengen. Kado’s kunnen direct bij binnenkomst, boven in de hal, worden afgegeven. Registratie en groepsindeling van alle ENSiB kinderen gebeurt in de klas. Extra informatie zal gegeven worden in de ontvangsthal mocht je vragen hebben. Families kunnen hierna hun tijd zelf indelen tot 14:30 (ontvangst Sinterklaas). 
Externe kinderen en hun families kunnen zich vanaf 
14:15 boven in de hal registeren voor aankomst en groepsindeling en hun kado’s afgeven. Ze worden dan doorverwezen naar de gymzaal voor ontvangst van Sinterklaas.

Ontvangst van Sinterklaas

Alle geregistreerde families zijn uitgenodigd voor de ontvangst van Sinterklaas om 14:30 in de gymzaal met al hun kinderen. Na de ontvangst van Sinterklaas start het cultuurprogramma dat weer bol staat van leuke en hilarische Sinterklaas spelletjes & activiteiten. Het cultuurprogramma loopt tot 17:00 waarbij gebruik wordt gemaakt van diverse BISB klaslokalen en ruimten waar activiteiten plaatsvinden. Tijdens het cultuurprogramma bezoekt Sinterklaas één voor één de klassen en zal voor elk kind een (door de ouders meegebracht) kado uitdelen met een persoonlijk woordje. Op het moment dat Sinterklaas bij de kinderen in de klas is, zijn alle ouders en óók al hun meegekomen broertje(s)/zusje(s) welkom in de klas als ze dat willen. Op de dag zelf worden ouders geïnformeerd over de precieze tijd en het betreffende leslokaal die Sinterklaas bezoekt.

Besloten Sinterklaasfeest

Met de middelen die we nu hebben, zijn we dit jaar helaas niet in staat om het Sinterklaasfeest met álle geïnteresseerde Nederlandstalige kindjes en hun families uit onze regio te vieren en wij zijn genoodzaakt om het beperkt te houden voor huidige en eventueel toekomstige ENSiB leerlingen en hun families. We zijn ons bewust van het belang van het in stand houden van onze NL/Belgische tradities en het belang van het Sinterklaasfeest voor alle Nederlandstalige kindjes in de regio maar hopen te kunnen rekenen op jullie begrip.

Voor families met kinderen die alléén interesse hebben in het bijwonen van een Sinterklaas evenement, verwijzen wij dit jaar door naar het Sinterklaas evenement dat door de NAF Boston wordt georganiseerd. Graag hopen we jullie volgend jaar weer te verwelkomen!

Inschrijving

Ieder kind (ook alle ENSiB leerlingen), die deelneemt aan het programma, moet worden ingeschreven om de organisatie van de dag zo goed en leuk mogelijk te laten verlopen. Het inschrijfgeld  bedraagt $15,- voor ENSiB-leerlingen en $20,- voor kinderen die (nog) geen leerling zijn bij de ENSiB, om de kosten van de cultuurdag te dekken. Je kunt dit direct online betalen bij inschrijving. Mochten jullie nog niet ingeschreven zijn, willen jullie dit dan zo spoedig mogelijk en vóór UITERLIJK dinsdag 20 november doen via dit online inschrijfformulier.

Locatie

We vieren ons feest op onze vertrouwde locatie en heten jullie daar van harte welkom:
British International School in Boston (BISB), 416 Pond street, Boston. Parkeren kan beneden op de parkeerplaats in de aangegeven vakken. Hiervoor links aanhouden, na binnenkomst op de campus, en borden BISB volgen.

Pepernoten, gevulde speculaas, chocolade letters …

Dit jaar is ook Bakker Fabian weer van de partij! Hij neemt weer een heleboel “Sinterklaas lekkers” mee zoals pepernoten, (gevulde) speculaas, sauzijcenbroodjes, en wie weet …. chocoladeletters. Neem dus extra contant geld mee!

Ook op de cultuurdag zijn helpende handen altijd heel erg welkom. Mocht je interesse hebben om als vrijwilliger te helpen voor of tijdens het Cultuurprogramma voor de kinderen dan kan je contact opnemen met  Renate van Houten-Timmerman.

Tot dan!

PS Zet alvast je schoen klaar!