Danny Haelewaters

Website | Twitter | Email

DSC05512Mijn moeder heeft me altijd verteld dat het allereerste woord dat ik zei Bobby was. Bobby. Niet mama of papa. Bobby, naar onze hond. Dat ik een twintigtal jaar later mijn bachelordiploma in de Diergeneeskunde behaalde aan de Universiteit Antwerpen, ontlokt waarschijnlijk geen verbazing. Toch maakte ik de overstap naar de biologie en begon ik zelfs stilstaande levensvormen te bestuderen: zwammen! Dat ging me net iets te ver naar het andere uiterste en tijdens mijn masteropleiding aan de Universiteit Gent heb ik dan toch het ideale evenwicht ontdekt: ik startte onderzoek naar schimmels die parasiteren op insecten.

Na vele avonturen in Zuid-Frankrijk (waar ik, samen met Sarah en Frederik, gastheer was in Bed & Breakfast Mas des Poètes) ben ik op de Harvard Universiteit beland, waar ik mijn doctoraatsstudie tot een goed einde probeer te brengen. Ik ben een vakidioot; ik weet heel veel van weinig en weinig van veel. Ik heb me laten vertellen dat dit nochtans een typische doctoraatsstudent is. Net als elke wetenschapper droom ik van een Nature of Science paper. (Al vind ik de inhoud nog steeds net iets belangrijker. Een goede paper wordt geciteerd, of ie nu gepubliceerd is in Nature of in, zeg maar, het Somerville Mycological Journal).

Naast mijn onderzoek ben ik actief betrokken in verschillende besturen en schrijf ik populair-wetenschappelijke artikels. Ik ben bij de Eerste Nederlandse School in Boston terechtgekomen via mijn echtgenote Sarah Verhaeghen, docent van groep 4/5. Eerst als vrijwilliger (Hulppiet tijdens de Sinterklaasdag en “Tuur Natuur” in de Lage Landen-cultuurdag in 2013), later als Secretaris en Webmaster. Ik ben in het bestuur gestapt omdat ik vind dat je de dingen beter gewoon aanpakt in plaats van kritiek te spuien en zelf niets te doen.