Peuter/kleuterleid(st)er(s) gezocht voor 3 – 8 u/week (ZONDAG)

ENSiB zoekt peuter/kleuterleid(st)er(s) voor 3 – 8 u/week

Spreek je Nederlands en zou je het leuk vinden om te werken met kinderen tussen 2,5 en 4 jaar aan het bijhouden van de Nederlandse taal en cultuur? De Eerste Nederlandstalige School in Boston (ENSiB) is voor het komend schooljaar 2018-2019 op zoek naar een enthousiaste leid(st)er voor de peuter/kleutergroep (gecombineerde groep) die het docententeam komt versterken op woensdag, zondag of beide dagen. Onze 2 peuter/kleutergroepen komen bijeen op woensdag van 4 tot 6 pm en op zondag van 1 tot 4 pm op onze school die is gehuisvest in de British International School of Boston.

ALGEMENE INFORMATIE

ENSiB is een erkende school voor Nederlandse taal en cultuur (NTC) in het buitenland en volgt het Nederlandse onderwijssysteem. De school is gehuisvest in de British International School of Boston. Wij bieden lessen aan op woensdag en zondag voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar. Daarnaast bieden wij in overleg privé- en groepslessen in de Nederlandse taal aan. De school heeft een hecht team van docenten, enthousiaste ouders en vrijwilligers, en een betrokken bestuur, waardoor we een prettige, stimulerende werkomgeving kunnen bieden.

FUNCTIE

Je takenpakket bij ENSiB bestaat onder andere uit de voorbereiding van de les, en het op een speelse manier bijbrengen van de Nederlandse taal en cultuur aan de peuters & kleuters. Tweemaal per jaar schrijf je rapporten en voer je oudergesprekken over de voortgang van de leerling. Daarnaast neem je deel aan de maandelijkse teamvergaderingen en de vier-jaarlijkse cultuurdagen op zondag.

PROFIEL

Ervaring in het onderwijs en/of ervaring met het werken met (jonge) kinderen heeft de voorkeur maar is geen vereiste. Kandidaten wonen in (de omgeving van) Boston beschikken over een geldige Amerikaanse werkvergunning beschikken, of kunnen deze verkrijgen.

SALARIS

Salaris voor deze functie is op uurbasis. De hoogte van het salaris wordt bepaald op basis van je diploma(’s) en ervaring. Je krijgt naast de lesuren ook betaalde tijd voor het klaarzetten en opruimen van je lokaal, voor de les, het voeren van oudergesprekken en voor de cultuurdagen.

SOLLICITATIEPROCEDURE

Wij zoeken iemand die beschikbaar is vanaf eind augustus 2018 voor het voorbereiden en starten van het nieuwe schooljaar per september 2018. Ook als je eerder of pas later beschikbaar bent, horen we graag van je. Na een kennismakingsgesprek met het schoolbestuur volgt een gesprek met de onderwijscoördinator en kan je een keer meedraaien met een les zodat je kan kijken hoe onze school werkt en wat je rol precies inhoudt.

Heb je interesse, wil je meer informatie of heb je vragen, neem dan contact op met Renate van Houten-Timmerman. We kijken uit naar je bericht.

We kunnen kandidaten alleen opnemen in de procedure als ze in (de omgeving van) Boston wonen/gaan wonen en over een geldige Amerikaanse werkvergunning beschikken of deze zelf kunnen verkrijgen!