NieuwsFlits September 2017

Beste ENSiB-ouders en geïnteresseerden,

We kunnen alweer terugkijken op een goede start van het nieuwe schooljaar. Fijn om bekende gezichten weer terug te zien, en ook nieuwe gezichten welkom te heten! De NieuwsFlits van deze keer staat vol met mededelingen in informatie, dus lees snel verder.

Allereerst wil ik jullie bedanken voor jullie medewerking om ons verblijf in de Britse School goed te laten verlopen. We hopen met de goede inzet van ons allemaal nog lang gebruik van te mogen maken van het gebouw! We waarderen het zeer dat jullie je ook als gasten gedragen, en dat we de school noten- en rookvrij houden. 

 

Cultuurdag zondag 15 oktober a.s.

Onze cultuurdag-coördinatoren, juf Viola en juf Else, zijn inmiddels al druk bezig met het samenstellen van een mooi programma voor de cultuurdag. Deze dag staat in het teken van de Kinderboekenweek en heeft dit jaar als thema “Griezelig eng!”.

De cultuurdag zal er als volgt uitzien:

12:15 – 14:15          Taallessen

14:15 – 14:30          Pauze

14:30 – 16:15          Cultuurprogramma voor de kinderen (externe kinderen zijn welkom)

16:15 – 17:00          BoekenmarktVeiling boekenpakketten en Potluck

 

We heten jullie allen van harte welkom. Voor alle kinderen van ENSiB telt dit als een schooldag. Mocht je interesse hebben in een aanmelding bij de ENSiB, en een proefles willen volgen, dan is daar ook een mogelijkheid toe. Meer informatie en de link om jullie kinderen in te schrijven (uiterlijk voor 6 oktober), vind je via deze link.

 

Het inschrijfgeld bedraagt $15 voor ENSiB-leerlingen en $20 voor kinderen die (nog) geen leerling zijn bij de ENSiB, om de kosten van de cultuurdag te dekken. U kunt dit contant en gepast betalen aan onze penningmeester Alexander Nolte bij aankomst op de cultuurdag.

Boekenmarkt

Ook dit jaar zullen we de cultuurdag weer afsluiten met een boekenmarkt. We hebben al meerdere donaties ontvangen, waarvoor dank! Wil je ook graag een donatie doen? Alle Nederlandstalige boeken, strips en tijdschriften in goede conditie zijn welkom. De boeken zijn welkom op school op de vaste lesdagen of je kunt contact opnemen met Ilona Otten.

Onze verzameling wordt steeds groter, ook met spelletjes en speelgoed. Dus aan alle ouders: Kom vooral kijken, al is het even om 16.15 bij de boekenmarkt in de school: de boeken zullen tegen spotprijzen verkocht worden!

Veiling

De veiling is inmiddels een traditie op de ENSiB. Ook dit jaar zijn er weer zeer leuke boeken vanuit Nederland overgekomen. Er zullen boekenpakketten per leeftijd (peutergroep, groep 1, groep 2, groep 3/4, groep 5/6, groep 7/8) geveild worden. De opbrengst gaat naar de ENSiB.

Potluck

Voor de gezelligheid willen wij vragen om per familie iets lekkers mee te brengen. (Liever geen lekkernijen zoals popcorn, in verband met het opruimen van de gymzaal.) Dank hiervoor! ENSiB zal zorgen voor de verkoop van dranken.

Ook op de cultuurdag zijn helpende handen heel erg welkom, dus ik hoor het graag als jullie deze dag beschikbaar zijn om deze dag tot een succes te maken!

 

Oproep: Wij zoeken Sinterklaas en Pieten!

Helaas is onze sinterklaas definitief ‘naar Spanje’ vertrokken, waardoor wij opzoek zijn naar een nieuwe man die het leuk vindt om op zondag 3 december deze rol te vervullen. Kleding en dergelijke wordt voor gezorgd.

En ditzelfde geldt voor pieten, mocht het je leuk lijken, of ken je iemand (Nederlands sprekend) die hier geschikt voor zou zijn, aarzel dan niet om contact op te nemen met Ilona Otten.

 

Vacature onderwijscoördinator

Wellicht hebben jullie de vacature al voorbij zien komen: wij zijn opzoek naar een nieuwe onderwijs coördinator. Mijn man en ik zullen rond kerst Amerika verlaten, voor weer een nieuw avontuur en een volgende stap in onze carrière. Met veel plezier heb ik deze rol vervuld, en ik zou hem graag overdragen. Voor meer informatie, klik hier.

Overigens zijn we ook nog opzoek naar een klassen assistent voor de zondag, en een invalleerkracht. Mocht je vragen of interesse hebben, neem contact op met Danny Healewaters.

 Oproep: Gratis af te halen: verkleedkleren voor peuters/kleuters.

Wie wordt er blij van een zak vol verkleedkleren voor jullie jongste kinderen? Er zit van alles tussen, voor jongens en meiden. Je mag de hele zak krijgen (en dus geen halve). Bij interesse mag je mailen naar Ilona Otten.

Lampionnen optocht rondom Jamaica Pond

“Ik ben een Hollandse Oma (met 7 kleinkinderen) en woon al meer dan 40 jaar in Jamaica Plain, waar ik actief ben geweest in het organiseren van buurt activiteiten met kinderen. Een daarvan is de Jamaica Pond Lantern Parade die dit jaar voor de 34ste keer zal gebeuren op 21 en 22 october.

Als er Nederlandse gezinnen zijn die dit jaar mee willen doen dan nodig ik die uit om hiervoor lampionnen te komen maken bij mij thuis in Jamaica Plain of in het ‘clubhuis’ van Spontaneous Celebrations, de organisatie die het evenement organiseert. Dit jaar doet ook de Boston Symphony Orchestra mee. Zij hebben JP gekozen als Boston buurt om een 3-jaar durend engagement mee aan te gaan. Zij zullen op zondag 22 oct. van de partij zijn met musici rondom Jamaica Pond.”

Voor meer informatie hierover neem dan contact op via email: mailto:[email protected]

 

Agenda

Tot slot wil ik jullie wijzen op de agenda voor de maand oktober:

Zondag 1 oktober Les 1-4 pm
Woensdag 4 oktober Les 4-6 pm
Zondag 8 oktober Geen les (Columbus Day)
Woensdag 11 oktober Les 4-6 pm
Zondag 15 oktober Cultuurdag (ook voor woensdagkinderen)
Woensdag 18 oktober Les 4-6 pm
zondag 22 oktober Les 1-4 pm
Woensdag 25 oktober Les 4-6 pm
Zondag 29 oktober Les 1-4 pm

 

We hopen jullie hiermee weer voldoende te hebben geïnformeerd, maar mochten er vragen of opmerkingen zijn, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

 

Hartelijke groet, namens het ENSiB team,

Ilona Otten | EMAIL | TELEFOON: 857-756-3761

Onderwijscoördinator ENSiB

Website: http://www.ensib.org