NieuwsFlits oktober 2018

Beste ouders en geïnteresseerden,

Onze eerste cultuurdag van het jaar is gepland op 14 oktober 2018 en wordt door de ENSiB georganiseerd voor zowel al onze leerlingen als ook de Nederlandstalige gemeenschap in en rondom Boston. Alle Nederlandstalige kinderen en ouders zijn welkom! Deze eerste cultuurdag staat traditie getrouw in het teken van de Kinderboekenweek, die dit jaar loopt van woensdag 3 oktober tot en met zondag 14 oktober 2018. Dit jaar is het kinderboeken thema: Vriendschap

De cultuurdag zal er als volgt uitzien:

12:15 – 14:15          Taallessen  (voor alle ENSiB leerlingen van woensdag en zondag)

14:15 – 14:30          Pauze

14:30 – 16:15          Cultuurprogramma voor alle kinderen (ook externe kinderen zijn welkom!)

16:00 – 17:00          Boekenmarkt, Kledingmarkt (nieuw!), Veiling boekenpakketten en Potluck!

Schrijf je kinderen in vóór 3 oktober via deze link!

Donaties van boeken, kleding en speelgoed zijn nog steeds van harte welkom! Neem daarvoor contact op met Elisabeth of Renate.

Voor de Image result for potluck willen we ouders graag vragen een notenvrije en niet al te kruimelige traktatie mee te brengen.

Favoriet jeugdboek docent

Mooi aansluitend op de kinderboekenweek heeft Fred Baars, onze nieuwe docent voor groep 8 op zondag een stukje over zijn favoriete jeugdboek geschreven:

Image result for oorlogswinter avi niveau    Oorlogswinter, van Jan Terlouw

Dit boek blijft voor altijd mijn lievelingsboek, omdat het mij persoonlijk heel erg raakte, op meerdere vlakken. Allereerst omdat ik ten tijde van het lezen ongeveer even oud was als de hoofd persoon Michiel en het boek vanuit zijn perspectief is geschreven. Dat maakt het geheel erg realistisch en je voelt je een met hem, als hij beslissingen moet nemen, actie moet ondernemen,  en natuurlijk met alle “avonturen” die hij meemaakt.

Daar komt nog bij dat ik altijd een fascinatie heb gehad voor alles wat met de Tweede Wereld Oorlog te maken had en wat er allemaal gebeurde in die vijf jaar in Nederland, zeker omdat ik altijd vele verhalen uit die tijd hoorde van mijn familie.

Die verhalen en de fascinatie, de hoofdpersoon en de avonturen die hij beleeft en hoe dit alles beschreven wordt maakt dit boek tot mijn favoriet en kan en zal ik nu nog steeds aanbevelen aan de jeugd van tegenwoordig. 

Een echte aanrader dus, maar voor de meer gevorderde lezers vanaf groep 7. Het boek is in 2008 verfilmd en ook in Engelstalige versie uitgebracht in 2011 (Winter in Wartime).

Agenda

En dan tot slot, de agenda voor de komende maand:

Woensdag 3 oktober Lessen van 4 – 6 PM
Zondag 7 oktober Geen les ivm Columbus Day
Woensdag 10 oktober Lessen van 4 – 6 PM
Zondag 14 oktober         Image result for kinderboekenweek 2018
Cultuurdag: Taallessen 12.15 – 2.15 PM
Woensdag 17 oktober Lessen van 4 – 6 PM
Zondag 21 oktober Lessen van 1 – 4 PM
Woensdag 24 oktober Lessen van 4 – 6 PM
Zondag 28 oktober Lessen van 1 – 4 PM
Woensdag 31 oktober      Image result for pompoen snijden Lessen van 4 – 6 PM
Zondag 4 november Geen les ivm open dag BISB

Tot gauw bij de ENSiB!

Linda Stuivenvolt – Onderwijscoördinator

E: [email protected]

T: 845 893 3156