NieuwsFlits oktober 2017

Beste ENSiB-ouders en geïnteresseerden,

De eerste cultuurdag van het schooljaar is alweer geweest! We hebben griezelig veel plezier gehad met ons allen, en gelukkig zijn er weer veel kinderboeken verkocht. Dat belooft weer veel leesplezier … Dat komt goed uit met het Samen Beter Lezen project voor de deur! En ook de volgende cultuurdag komt er alweer aan, de inschrijvingen voor Sinterklaas zijn vanaf nu open. Lees snel verder voor meer informatie.

Cultuurdag Kinderboekenweek ‘griezelen’.

De kinderen hebben lekker gegriezeld tijdens de verschillende spel, knutsel- en voorleesactiviteiten. En, traditiegetrouw, werd de dag afgesloten met een grote boekenmarkt en borrel. We willen juf Viola heel erg bedanken voor grote inspanning om deze dag tot een succes te maken, en natuurlijk ook de vele vrijwilligers die deze dag hun handen uit de mouwen hebben gestoken. Zonder die hulp wordt een dag als deze nooit een succes, dus enorm bedankt weer!

 

Cultuurdag Sinterklaas

Daaaaaaaaaaaaar wordt aan de deur geklopt … Sinterklaas staat al snel weer voor de deur. De ENSiB viert het Sinterklaasfeest op zondag 3 december. In de volgende NieuwsFlits zal meer informatie over deze dag komen, maar jullie kunnen je kinderen (van 2.5 tot 12) nu vast inschrijven. Klik hier om te lezen hoe je dat kunt doen.

 

Samen Beter Lezen

Zoals elk jaar staat de maand november in het teken van Samen Beter Lezen. Dit project heeft als doel extra aandacht te besteden aan het hardop lezen van jullie kinderen en zo het technisch lezen te verbeteren. Naast dat goed kunnen lezen vele informatieve deuren voor je opent, draagt het ook enorm bij aan het leren van de taal, grammatica en woordenschat.

Het is de bedoeling dat je minimaal 4 keer per week 15 minuten hardop leest met je kind, het liefst vaker natuurlijk. En zoals bij alle nieuw te leren dingen geldt: 4 keer 15 minuten is meer dan 1 keer een uur. Door samen te lezen en te praten over het verhaal, zal de woordenschat enorm verbeteren. En, het is natuurlijk leuk, dus veel plezier samen!

Via jullie leerkrachten zullen jullie meer informatie ontvangen, en de instructies om deel te nemen. Graag zien we jullie contracten en ingevulde logboeken tegemoet.

 

Boek van de maand: Rupsje Nooitgenoeg

Het is weer terug van weggeweest; het boek van de maand! Deze maanden vraag ik onze leerkrachten om hun lievelingsboek te delen. En we beginnen met juf Sien, onze peuterjuf. Als peuterjuf leer je vele prentenboeken kennen, en een oude favoriet is Rupsje Nooitgenoeg, van Eric Carle. Carle heeft vele prachtig geïllustreerde prentenboeken gemaakt, die zeer aansprekend zijn voor jonge kinderen, en een hele informatieve functie hebben. Kom dit boek dus snel lenen uit onze bibliotheek!

Op de benedenverdieping van de BISB hebben wij 3 kasten tot onze beschikking die dienen als onze bibliotheek. Alle ouders zijn welkom om hier boeken uit te lenen. Hoe werkt het? In twee kasten van de bibliotheek hangen inschrijf lijsten. Hierop schrijf je de titel van het boek, je volledige naam, de datum van uitleen en, na het terugzetten op de goede plank, de datum van inleveren. Boeken mogen 2 weken geleend worden. Er zit veel (vrijwillige) zorg achter het labelen van de bibliotheek, we willen jullie dan ook vragen erop te letten dat boeken altijd bij de juiste categorie terug komen te staan. De kleurenstickers op de zijkant vertellen je tot welke categorie het boek hoort. Bedankt voor jullie medewerking en veel leesplezier!

 

Vacature onderwijscoördinator & klassenassistent zondag

Zoals jullie in de vorige NieuwsFlits hebben kunnen lezen, zijn we per januari (en het liefst eerder) op zoek naar een nieuwe onderwijscoördinator. Ook zijn we op zoek naar een klassenassistent voor de zondag en invalleerkrachten. Meer informatie over deze functies kan je vinden op deze pagina. Mocht je vragen of interesse hebben, neem contact op met de secretaris van de school, Danny Haelewaters.

 

Amazon Smile

Zoals jullie weten is de ENSiB afhankelijk van fundraising. Een makkelijke manier om een klein steentje bij te dragen aan de fondsenwerving van ENSiB is met je aankopen op Amazon! Via deze link kun je de ENSiB kiezen als charity: van elke aankoop op AmazonSmile zal er dan een percentage naar de ENSiB gaan. Geen extra kosten voor jullie, maar wel extra opbrengsten voor de ENSiB!

 

Agenda

Tot slot wil ik jullie wijzen op de agenda voor de maand november:

Woensdag 1 november Les 4-6 pm
Zondag 5 november Les 1-4 pm
Woensdag 8 november Les 4-6 pm
Zondag 12 november Les 1-4 pm
Woensdag 15 november Les 4-6 pm
Zondag 19 november Les 1-4 pm
Woensdag 22 november Les 4-6 pm
Zondag 26 november Geen les (Thanksgiving)
Woensdag 29 november Les 4-6 pm

We hopen jullie hiermee weer voldoende te hebben geïnformeerd, maar mochten er vragen of opmerkingen zijn, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

 

Hartelijke groet, namens het ENSiB team,

Ilona Otten | EMAIL | TELEFOON: 857-756-3761

Onderwijscoördinator ENSiB

Website: http://www.ensib.org