NieuwsFlits oktober 2016

Beste ENSiB-ouders en geïnteresseerden,

De eerste cultuurdag van het schooljaar zit er alweer op! Het was een geslaagde dag, waarover we jullie graag meer willen vertellen in deze NieuwsFlits. Daarnaast wil ik jullie informeren over Samen Beter Leren Lezen, en zullen jullie kennismaken met twee nieuwe teamleden. 

Cultuurdag Kinderboekenweek

Zoals het thema van de Kinderboekenweek al zei: wij blijven voor altijd jong! Hebben jullie deze foto’s gezien van onze jonge juffen? Om iedereen nog een kans te geven om te raden wie welke juf is, laten we nogmaals de foto’s zien:

juffen

We willen juf Rimke en juf Viola, en natuurlijk alle vrijwilligers, bedanken voor het mogelijk maken van deze dag. Er was weer een afwisselend programma met drie lokalen in het thema van planten, dieren en mensen. Op het einde van de dag was er de traditionele boekenveiling, een boekenmarkt met vele boeken en een gezellige potluck. Voor een kleine foto-sfeerimpressie, klik hier.

Samen Beter Leren Lezen

Zoals elk jaar staat de maand november in het teken van Samen Beter Leren Lezen. Dit project heeft als doel extra aandacht te besteden aan het hardop lezen van jullie kinderen en zo het technisch lezen te verbeteren. Lezen is zeer belangrijk in deze maatschappij. Goed kunnen lezen opent veel deuren voor je. Door deel te nemen aan Samen Beter Leren Lezen zal de leesvaardigheid van je kind weer iets verbeteren. Het is de bedoeling dat je minimaal 4 keer per week 15 minuten hardop leest met je kind, het liefst vaker natuurlijk. En zoals bij alle nieuwe te leren dingen geldt: 4 keer 15 minuten is meer dan 1 keer een uur. Door samen te lezen en te praten over het verhaal, zal de woordenschat ook nog verbeteren. En, het is natuurlijk leuk, dus veel plezier samen!

Via de leerkrachten hebben jullie meer informatie ontvangen om deel te nemen aan Samen Beter Leren Lezen. Graag zien we jullie contracten en ingevulde logboeken tegemoet.

Mocht je meer willen lezen over de achtergrond, het nut en de uitvoering van Samen leren lezen kunnen jullie dat hier vinden op onze site.

 

Twee nieuwe invalleerkrachten

In de vorige NieuwsFlits werd al genoemd dat juf Else de lessen overneemt van Sarah en Linda S. Naast Else kunnen we ook juf Steffi als invalleerkracht toevoegen aan het team. Beide juffen stellen zich hieronder voor.

elseHallo, ik ben Else van Haastrecht en ben bijna drie maanden geleden aangekomen in Boston. In Nederland heb ik Chinees gestudeerd en de lerarenopleiding gevolgd. Tijdens mijn studie Chinees heb ik een jaar in China gewoond en sindsdien wilde ik graag weer naar het buitenland. Toen mijn man een baan kreeg aan Harvard klonk dat als een mooi avontuur!

Ik werkte in Nederland inmiddels als lerares Chinees op een middelbare school en wilde hier in Boston ook graag weer lesgeven. Ik ben daarom heel blij dat ik in contact kwam met ENSiB. Ik ben vorige maand begonnen met het invallen voor juf Sarah en juf Linda (groep 4/5 op woensdag en op zondag) en ik doe dit met veel plezier. Ik heb zin in de rest van het schooljaar!

 

steffiHoi allemaal!

Mijn naam is Steffi. Ik kom oorspronkelijk uit Vught (vlakbij Den Bosch) en na in verschillende Europese landen te hebben gewoond, gestudeerd en gewerkt ben ik in mei 2015 met mijn man in Boston terecht gekomen voor zijn post doc. Ik ben toen meteen begonnen met vrijwilligerswerk bij de ACLU, een Amerikaanse burgerrechtenorganisatie, en daarna aan de slag gegaan als juridisch medewerker voor verschillende strafrechtadvocaten. Na een jaar ben ik via een bekende van jullie, Willeke, bij TripAdvisor terecht gekomen. Deze fulltimebaan vul ik aan met maandelijkse geweldspreventie en communicatie workshops in de gevangenis, en ik zit in de board van het Harvard Mediation Program, waar ik vorig jaar ook een semester heb gevolgd voor mediated bij de small claims court. Ik vind en maak altijd tijd voor het schrijven van kindergedichten/verhalen, boksles bij de YMCA in Cambridge, klimmen bij Brookline Boulders in Somerville, hiken als het weer het toelaat, film- en dinnerparties, en saxofoon spelen. Ik heb een jaar gespeeld bij de MIT band, maar dat is er dit jaar een beetje bij ingeschoten door al het leuks wat op mijn pad is gekomen.

En nu mag ik deze fijne baan en nevenactiviteiten aanvullen als invalkracht bij de ENSiB, waar ik ontzettend veel zin in heb! Ik kijk ernaar uit om iedereen te leren kennen, en in elke groep waar ik zal komen te werken een stukje Nederlandse cultuur bij te brengen. Oftewel: grammatica en gezelligheid met een zachte ‘g’! Tot snel!

Agenda

Tot slot wil ik jullie wijzen op de agenda voor de maand november:

Lesdagen woensdag: 2, 9, 16 en 30 november, en zondag 20 november.

Lesdagen zondag: 6 (eenmalig van 1.30 pm tot 4.30 pm), 13 en 20 november.

Zondag 20 november is een verplichte extra lesdag voor de woensdag-kinderen, we hopen dus alle kinderen te zien! Gezien de woensdag-kinderen elke week 1 uur minder les hebben dan de zondag-kinderen, bieden wij op zondag 20 november een extra lesdag aan voor de woensdag-kinderen.

 

We hopen jullie hiermee weer voldoende te hebben geïnformeerd, maar mochten er vragen of opmerkingen zijn, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Hartelijke groet, namens het ENSiB team,

Ilona Otten | EMAIL | TELEFOON: 857-756-3761

Onderwijscoördinator ENSiB