NieuwsFlits november 2018

Hallo allemaal en welkom bij de NieuwsFlits van november!

Kinderboekenweek

Allereerst een korte terugblik op de cultuurdag van 14 oktober. Grote dank aan het organiserende team, het bestuur en uiteraard ook alle vrijwilligers. We hebben er met zijn allen een leuke en leerzame dag van gemaakt! Bakker Fabian was ook weer van de partij met zijn Hollandse lekkernijen.

Samen Beter Lezen project

In de maand november doen we met de hele school weer mee aan het Samen Beter Lezen project. Via de leerkrachten hebben ouders hierover inmiddels meer informatie ontvangen. Meer (samen) lezen vergroot de belevingswereld van je kind, breidt de woordenschat uit en geeft een goede gelegenheid tot het verbeteren van de technische leesvaardigheid! Kies snel een fijn boek uit en kruip lekker samen op de bank!

Sinterklaasfeest

Op 2 december komen de goede Sint en zijn Pietjes weer een bezoek brengen aan onze school! We verzoeken jullie om je kinderen uiterlijk vóór 20 november in te schrijven, zodat de organisatie op tijd weet hoeveel kinderen er aanwezig zullen zijn.

Kijk hier snel voor meer informatie en de link naar het inschrijvingsformulier!

Dat betekent natuurlijk nog even een paar weekjes wachten, maar vanaf 12 november zijn de avonturen van de Sint weer te volgen bij het Sinterklaasjournaal via deze link!

Nieuw bestuurslid

We hebben afscheid moeten nemen van Erwin Vollering, die ons helaas gaat verlaten als ouder en bestuurslid, omdat hij met zijn vrouw Sylvia en dochter Emily weer terug zal keren naar Nederland. Hartelijk dank aan Erwin voor alles wat hij voor de school gedaan heeft! Een hartelijk welkom aan Hans Brink, nieuw bestuurslid bij de ENSiB. Hans en zijn vrouw Jenna zijn al vele jaren betrokken bij onze school als ouders en vrijwilligers, hun dochter Annelies zal dit jaar groep 8 afronden. Hans stelt zich hier voor.

Hans vertelt over het favoriete boek uit zijn jeugd:

Image result for de kleine kapitein

“De Kleine Kapitein” van Paul Biegel is mijn favoriete kinderboek omdat de vier kinderen hun eigen baas zijn op de boot. Ze beleven de mooiste avonturen en het is heel erg spannend. Carl Hollander, die de illustraties in het boek verzorgde was mijn buurman. Hij heeft mij dit boek vele malen voorgelezen.

Fondsenwerving

Zoals in voorgaande jaren blijft het voor de ENSiB belangrijk om extra fondsen te werven. De subsidie is wel terug maar hoeveel en voor hoe lang blijft toch altijd nog de vraag. Om te helpen het schoolniveau hoog te houden en de Nederlandse schoolgemeenschap toegankelijk te laten blijven (bijvoorbeeld via ons scholarship programma) vragen we jullie om een vrijwillige bijdrage te doen (website-credit card of cheque-Alex) die zoals altijd belasting aftrekbaar is! Voor vragen over ENSiB’s financiële situatie, donaties of scholarships kun je Elisabeth mailen of bellen: 917-868-5044. Alvast heel erg bedankt!

Agenda

Tot slot, de agenda voor de komende maand:

Woensdag     7 november Les 4-6 PM
Zondag         11 november Les 1-4 PM
Woensdag    14 november Les 4-6 PM
Zondag         18 november Les 1-4 PM
Woensdag     21 november Les 4-6 PM
Zondag          25 november Geen les – Thanksgiving weekend    Image result for happy thanksgiving turkey
Woensdag     28 november Les 4-6 PM
Zondag          2 december Sinterklaas – Les 12.15 – 2.15 PM     Image result for staf van Sinterklaas
Woensdag     5 december Les 4-6 PM

Tot gauw bij de ENSiB!

Linda Stuivenvolt – Onderwijscoördinator

E: [email protected]

T: 845 893 3156