NieuwsFlits november 2017

Beste ENSiB-ouders en geïnteresseerden,

De dagen zijn weer kort, de bladeren zijn gevallen, en de koude dagen hebben hun intrede gedaan. Dat betekent maar 1 ding: Sinterklaas is onderweg naar Boston! A.s. zondag komt hij onze school bezoeken. Vandaag is de laatste kans om jullie kinderen in te schrijven voor deze feestelijke dag. Dus lees snel verder voor meer informatie.

 

Cultuurdag Sinterklaas

Zondag 3 december is het zover, de ENSiB viert het Sinterklaasfeest in onze school (de BISB, Jamaica Plain). Om deze dag goed voor te kunnen bereiden, is vandaag (dinsdag 28 nov) de laatste dag waarop jullie je kinderen (van 2.5 tot 12) kunnen inschrijven. Klik hier om te lezen hoe je dat kunt doen. Ook jongere broertjes en zusjes zijn welkom, maar omdat deze bij hun ouders zullen blijven, is een inschrijving niet nodig.

Op de cultuurdag zijn de taallessen van 12.15 – 14.15 uur (voor interne kinderen). Het cultuurgedeelte begint vervolgens om 14.30 uur, dus wij vragen aan externe ouders om er om 14.15 te zijn.

Bij binnenkomst kunnen alle ouders het cadeau van $10 per kind afgeven aan de balie. Hier zal een vrijwilliger het cadeau in ontvangst nemen om ervoor te zorgen dat het in de juiste zak terecht komt. Jullie kunnen ook eerst je kinderen naar de klas brengen, en dan het cadeau afgeven. Of de ene ouder geeft het cadeau af, terwijl de andere ouder vast doorloopt. Bij de balie is tevens onze penningmeester aanwezig, die graag het inschrijfgeld in ontvangst neemt. Dit is 15$ voor interne kinderen, 20$ voor externe kinderen.

Om 14.30 uur zullen alle kinderen Sinterklaas en zijn pieten gezamenlijk ontvangen in de gymzaal. Dit is op de onderste verdieping van het gebouw. We vragen jullie allemaal op tijd te komen, zodat we om half 3 ook echt kunnen beginnen. Hierna volgt elke groep zijn eigen programma, bestaande uit onder andere pieten gym en een bezoek van de Sint. Ouders zijn welkom in het lokaal wanneer de Sint op bezoek is, het tijdsschema hiervoor zal zondag bekend zijn. De rest van de dag zijn ouders welkom om in de bibliotheek door te brengen. Om 16.35 zal iedereen zich weer verzamelen in de gymzaal, waar we de Sint vaarwel zwaaien vanuit de gymzaal. Dit zal het einde zijn van de Cultuurdag.

We willen jullie allemaal vragen, ook jullie (oudere) kinderen, om er rekening mee te houden dat er veel kinderen zijn die geloven in Sinterklaas. Zo zal het voor iedereen een leuke dag worden!

 

Samen Beter Lezen & lidmaatschap digitale bibliotheek

Hopelijk hebben jullie allemaal veel leesplezier beleefd aan het Samen Beter Lezen-project. Ik hoop dat er veel leeskilometers zijn gemaakt! Verhalen lezen of horen is altijd een goede manier om met de Nederlandse taal bezig te zijn en daarmee de woordenschat te vergroten. En het is natuurlijk een goede aanleiding om in het Nederlands het gesprek aan te gaan. Alle kinderen die meegedaan hebben met Samen Beter Lezen, zullen bij hun juf een klein presentje mogen uitzoeken.

Ter promotie van het (Nederlands) lezen, hebben de NOB en de stichting Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) een contract waarmee het mogelijk wordt voor Nederlandse kinderen om gratis een digitaal jeugdlidmaatschap aan te vragen bij de OBA. Vorig jaar zijn er al kinderen geweest die hier gebruik van hebben gemaakt. Ook dit jaar is het weer mogelijk!

Als je al een lidmaatschap hebt, wordt deze vanzelf verlengd. Nieuwe leerlingen kunnen rechtstreeks worden aangemeld via [email protected] In die email vermeld je de naam en achternaam van het kind, de geboortedatum, een uniek e-mailadres, de naam van de school (ENSiB) en het schoolnummer: 440. Als je in het onderwerp van de email ‘ebook account via NOB’ zet, dan weet de OBA dat het om een kind in het buitenland gaat.

Voor meer informatie over de huidige collectie kunt u alvast kijken op deze link.

 

Het boek van de maand: Nog één nachtje slapen… van Jacques Vriens

Bij deze feestelijke maand die komen gaat, hoort natuurlijk een feestelijk boek. En één van de beste schrijvers van Nederland heeft dat slim aangepakt: alle feestdagen van het jaar samen in 1 boek: Nog één nachtje slapen… Juf Else weet als geen ander hoe de verhalen van Jacques Vriens de kinderen op verschillende leeftijden boeien. Zij koos dit boek uit, als boek van de maand. Jacques heeft als oude schoolmeester, met heel veel humor en inlevingsvermogen vele verhalen geschreven over kinderen op de basisschool. Misschien is Meester Jaap wel zijn bekendste voorbeeld. Onze bibliotheek heeft meerdere boeken uit zijn collectie, dus neem gerust een kijkje!

 

Agenda

Tot slot wil ik jullie wijzen op de agenda voor de maand december:

Zondag 3 december Sinterklaasfeest!
Woensdag 6 december Les 4-6 pm
Zondag 10 december Les 1-4 pm
Woensdag 13 december Les 4-6 pm
Zondag 17 december Les 1-4 pm
Woensdag 20 december Les 4-6 pm
Zondag 24 december Geen les (Kerstvakantie)
Woensdag 27 december Geen les (Kerstvakantie)

 

We hopen jullie hiermee weer voldoende te hebben geïnformeerd, maar mochten er vragen of opmerkingen zijn, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

 

Hartelijke groet, namens het ENSiB team,

Ilona Otten | EMAIL | TELEFOON: 857-756-3761

Onderwijscoördinator ENSiB

Website: http://www.ensib.org