NieuwsFlits November 2016

Beste ENSiB-ouders en geïnteresseerden,

De winter begint nu echt te komen, de dagen zijn erg kort en als Nederlander betekent dat 1 ding: Sinterklaas komt op bezoek! En gelukkig slaat hij de ENSiB niet over. Via eerdere emails zijn jullie op de hoogte gesteld van de inschrijvingen voor de Sinterklaas cultuurdag. Dank hiervoor, de hulppieten van ENSiB zijn al hard aan het werk geweest! In deze NieuwsFlits vinden jullie verdere informatie voor de cultuurdag van aanstaande zondag (en de mogelijkheid om aan Nederlandse lekkernijen te komen).

Cultuurdag Sinterklaas

Aanstaande zondag 4 december zal Sinterklaas een bezoek brengen aan onze school. Op deze cultuurdag zijn de taallessen van 12.15 – 14.15 uur. Het cultuurgedeelte begint vervolgens om 14.30 uur.

Bij binnenkomst kunnen alle ouders het cadeau van $10 per kind met voor- en achternaam afgeven aan de balie. Hier zal een vrijwilliger het cadeau in ontvangst nemen om ervoor te zorgen dat het in de juiste zak terecht komt. (Jullie kunnen ook eerst je kinderen naar de klas brengen, en dan het cadeau afgeven.)

Om 14.30 uur zullen alle kinderen Sinterklaas en zijn pieten gezamenlijk ontvangen in de grote hal. Hierna volgt elke groep zijn eigen programma, bestaande uit onder andere pieten gym en een bezoek van de Sint. Ouders zijn welkom in het lokaal wanneer de Sint op bezoek is, het tijdsschema hiervoor zal zondag bekend zijn. De rest van de dag zijn ouders welkom om in de bibliotheek door te brengen. 16.50 uur zal iedereen de Sint vaarwel zwaaien vanuit de gymzaal, hierna is de Cultuurdag afgelopen. Omdat het opruimen altijd veel tijd kost, zou het heel fijn zijn als jullie aan het einde van de dag 1 of 2 dingen helpen opruimen in de gymzaal. Dat helpt enorm, alvast bedankt hiervoor!

We willen jullie allemaal vragen, ook jullie (oudere) kinderen, om er rekening mee te houden dat er kinderen zijn die geloven in Sinterklaas. Zo zal het voor iedereen een leuke dag worden!

Nederlandse Bakker

Bij Sinterklaas hoort natuurlijk snoepgoed. Fabian Ton is een Nederlandse bakker die Hollandse verwennerijen bakt zoals banketstaven, speculaasstaven, gevulde koeken en saucijzenbroodjes. De complete lijst is te vinden op https://www.fabianseuropeanpastries.com/products/

Omdat de website nog onder constructie is, kun je nog niet online bestellen. Voor vragen en bestellingen kun je daarom Fabian bellen (781 697-7912) of mailen. Een eventuele bestelling kun je ophalen tijdens het Sinterklaasfeest bij ENSiB op 4 december, of door een afspraak te maken met Fabian in Melrose.

Samen Beter Lezen

Hopelijk hebben jullie allemaal veel leesplezier beleefd aan het Samen Beter Lezen-project. Ik hoop dat er veel leeskilometers gemaakt zijn! Verhalen lezen of horen is altijd een goede manier om met de Nederlandse taal bezig te zijn en daarmee de woordenschat te vergroten. En het is natuurlijk een goede aanleiding om in het Nederlands het gesprek aan te gaan. Als Nederlandse school willen we graag bijdragen door onze bibliotheekboeken uit te lenen. Hierover zal ik in de volgende NieuwsFlits meer vertellen. Maar mochten jullie al boeken willen lenen, neem gerust contact op.

Alle kinderen die meegedaan hebben met Samen Beter Lezen, zullen bij hun juf een klein presentje mogen uitzoeken.

Amazon Smile

Zoals jullie weten is de ENSiB afhankelijk van fundraising. Gelukkig is er alweer wat geld binnengekomen. Mocht er nog ouders zijn die geld kunnen doneren, dan kun je altijd contact opnemen met Elisabeth. En jullie kunnen de ENSiB ondersteunen met je aankopen op Amazon! Via deze link kun je de ENSiB kiezen als charity: van elke aankoop op Amazon zal er dan een percentage naar de ENSiB gaan. Geen extra kosten voor jullie, maar wel extra opbrengsten voor de ENSiB!

December-feest

In de feestelijke maand December hoort ook een feestelijk samenkomst. Ouders hebben een paperless post uitnodiging ontvangen voor het Kerstfeest op 9 December. Zouden jullie in verband met de voorbereidingen kunnen aangeven of het lukt om aanwezig te zijn? Het zou leuk zijn om jullie daar te zien!

Agenda

Tot slot wil ik jullie wijzen op de agenda voor de maand december:

Lesdagen woensdag: 7 en 14 december, en zondag 4 december

Lesdagen zondag: 4, 11 en 18 december.

Zoals gezegd, zondag 4 december is de Sinterklaas cultuurdag. Hopelijk zien we jullie allemaal!

 

We hopen jullie hiermee weer voldoende te hebben geïnformeerd, maar mochten er vragen of opmerkingen zijn, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

 

Hartelijke groet, namens het ENSiB team,

Ilona Otten | EMAIL | TELEFOON: 857-756-3761

Onderwijscoördinator ENSiB

Website: http://www.ensib.org