NieuwsFlits mei 2017

Beste ENSiB-ouders en geïnteresseerden,

Het is alweer bijna juni; de laatste maand van dit schooljaar! We zijn inmiddels druk bezig met de inschrijvingen voor volgend schooljaar. Zie in deze NieuwsFlits nogmaals de link om je kinderen in te schrijven.

Koningsdag

Op 30 april vond alweer de laatste cultuurdag van dit schooljaar plaats. Het was een hele geslaagde middag, voor zowel de kinderen als de ouders. Gelukkig hielp het weer uiteindelijk ook mee! Grote dank gaat uit naar de juffen Sien, Danielle en Sarah voor de organisatie van de kinderspelen. En natuurlijk ook naar alle andere vrijwilligers en betrokkenen die zich ingezet hebben om deze dag tot een succes te maken. De foto’s van deze dag komen snel op de website.

Inschrijvingen volgend schooljaar

De inschrijvingen zijn in volle gang! We vinden het fijn om te zien dat een groot gedeelte van de huidige leerlingen weer terugkomt volgend jaar. Mochten jullie kind(eren) nog niet ingeschreven zijn: Inschrijven kan hier. Alle details over de inschrijvingen: zie deze link.  Aarzel niet om contact op te nemen met onze secretaris Danny Haelewaters indien er problemen zijn.

Het boek van de maand

hanna kraan

Deze keer maak ik van de gelegenheid gebruik om 1 van mijn eigen favoriete boeken uit mijn jeugd aan te prijzen: Toveren met de boze heks! Hanna Kraan heeft meerdere boeken in deze reeks geschreven (er zijn er ook meerdere titels beschikbaar in onze bieb). Ik kan me nog herinneren dat ik als 9-jarig meisje in groep 6 deze boeken stiekem meenam van school naar huis, zodat ik thuis verder kon lezen. Ik kon niet wachten om verder te lezen over deze heks met haar gekke avonturen…

Meer Nederlandse inspiratie

Zoals alle ouders van ENSiB waarschijnlijk weten, maken wij gebruik van het digitale programma ‘De Taalzee’ om extra te oefenen met de Nederlandse taal. Nu is er nog een soortgelijk programma online, waar je zelf (gratis of betaald) op kan oefenen. Van andere Nederlandstalige scholen in Amerika heb ik begrepen dat dit, vooral voor kinderen tot en met groep 4, een groot succes is. Kijk hier voor de JuniorEinstein website: https://www.taal-oefenen.nl/start

Meer tips en artikelen zijn te vinden op deze pagina.

De staat van het Nederlands onderwijs in het buitenland 2016-2017

In ‘De staat van het Nederlands onderwijs in het buitenland’ presenteert NOB de stand van zaken over het schooljaar 2016/2017 in woord, beeld en cijfers. Leuk om even digitaal door te bladeren. De online versie vind je hier.

Tip voor ouders: zomerkamp en zomerschool

Laat kinderen in de zomer deelnemen aan een zomerkamp in Nederland! Op de website van het NOB vinden jullie meer informatie over zomerkampen in Nederland, en ook over het NOB Zomerkamp dat World Wide Juf sinds 2016 organiseert. Edufax organiseert dit jaar ook een digitale Zomerschool voor kinderen in het buitenland. De informatie over de zomerkampen en zomerschool staat hier.

Lesdagen in Mei

Woensdag 31 mei Geen les!
Zondag 4 juni Les 1-4 pm
Woensdag 7 juni Les 4-6 pm
Zondag 11 juni Les 1-4 pm
Woensdag 14 juni Les 4-6 pm
Zondag 18 juni Les 1-4 pm
Woensdag 21 juni Les 4-6 pm
Zondag 25 juni Les 1-4 pm, laatste schooldag met afsluitende borrel
Woensdag 28 juni Les 4-6 pm, laatste schooldag met afsluitende borrel

 

Mochten er vragen of opmerkingen zijn, dan hoor ik het graag!

 

Hartelijke groet, namens het ENSiB team,

Ilona Otten | EMAIL | TELEFOON: 857-756-3761

Onderwijscoördinator ENSiB

Website: http://www.ensib.org