NieuwsFlits mei 2016

Beste ENSiB Ouders,

We zijn alweer bijna aanbeland in de laatste maand van dit schooljaar. De tijd vliegt! We zijn inmiddels druk bezig met de inschrijvingen voor volgend schooljaar.

Op 1 mei vond de laatste cultuurdag van dit schooljaar plaats, dit keer in een nieuw jasje, in samenwerking met de NAF. Het was een hele geslaagde middag, voor zowel de kinderen als de ouders. Juf Linda en Ilona, dank jullie wel voor de organisatie van de kinderspelen! Ook alle vrijwilligers heel erg bedankt! De foto’s van jullie kinderen vinden jullie hier

Inschrijvingen

De inschrijvingen zijn in volle gang! We vinden het fijn om te zien dat een groot gedeelte van de huidige leerlingen weer terug komt volgend jaar. Mochten jullie jullie kind(eren) nog niet hebben ingeschreven, dan kan dat via deze link. Alle details over de inschrijvingen vinden jullie hier. Aarzel niet onze secretaris Danny Haelewaters te contacteren indien er problemen zijn.

Nieuwe coördinator

ilonaHet was inmiddels bekend dat onze huidige coördinator Inge Boston helaas gaat verlaten, en daarmee haar baan als coördinator moet opgeven. Ik ben echter heel blij om aan te kondigen dat ik deze baan vanaf volgend schooljaar van haar zal overnemen!

Als vierjarige kleuter had ik het licht al gezien: zo lief en betrokken als mijn kleuterjuf was, dat zou ik ook worden. 16 jaar later met mijn PABO-diploma op zak, wilde ik, net als vele Nederlanders en Vlamingen, eerst nog meer van de wereld zien. Na 4 maanden als vrijwilliger in Cambodja kwam ik in Utrecht terecht waar ik de Master Maatschappelijke Opvoedingsstukken afrondde. Hoe gaat het nu eigenlijk met het opvoeden in Nederland in de huidige maatschappij, en (mijn interesse) in ontwikkelingslanden?

Na weer een zeer leerzame periode in Malawi, rolde ik al snel het speciaal onderwijs in. Drie jaar lang was ik leerkracht op een psychiatrische dagkliniek. Dit betekende dat ik verantwoordelijk was voor de didactische (taal- en reken-)ontwikkeling van kinderen van 4 tot 12 jaar. Een zeer veelzijdige baan, en een ontzettend leerzame periode waarin we met alle opvoeders altijd op zoek waren naar de beste manier om kinderen in ontwikkeling te krijgen. En dat was niet altijd eenvoudig.

Al deze ervaringen nam ik afgelopen januari mee naar Somerville, waar ik nu woon met mijn man. Vastberaden om iets te kunnen betekenen binnen de Nederlandse community, kwam ik al vrij snel bij ENSiB terecht. Als vrijwilliger en invalleerkracht kon ik op een hele plezierige manier kennis maken met de school, de leerkrachten en uiteraard de kinderen. En nu krijg ik de kans om me nog meer in te zetten voor de school, als coördinator. Een hele leuke uitdaging, die ik met veel enthousiasme tegemoet ga.

Als wereldburger heb ik altijd de vele kwaliteiten van Nederland onderstreept. Ik denk dat Nederlands onderwijs daarom ook zeer waardevol is. We zijn een volk dat graag haar vleugels uitslaat, dat hebben we altijd gedaan. Maar door structureel goed onderwijs kun je de Nederlandse tradities overal ter wereld in ere houden.

We mogen de meerwaarde van Nederlands onderwijs niet onderschatten: je kunnen uitdrukken in je moedertaal, kunnen praten met je familie die nog in Nederland woont, een mogelijkheid om ooit weer terug te gaan. Ik draag graag mijn steentje bij aan goed onderwijs en ik kijk uit naar een goede samenwerking met iedereen die bij de school betrokken is en om jullie, ouders, te ontmoeten.

Jullie kunnen altijd per email contact met mij opnemen voor vragen of opmerkingen, of ook ter kennismaking. Voor nu alvast een hele fijne vakantie, en graag zie ik jullie na de zomer weer op ENSiB!

Afscheid juf Saskia

Juf Saskia neemt helaas afscheid van “haar” peuterklasjes en de ENSiB. Samen met haar man en zoontje verhuist ze per 1 juni weer terug naar Nederland. Saskia, heel erg bedankt voor je inzet en enthousiasme in de Peutergroep!

Overzicht lesdagen

Voor de volledigheid hieronder het lesoverzicht voor de komende periode:

Woensdag 1 juni Les 4-6 pm
Zondag 5 juni Les 1-4 pm
Woensdag 8 juni Geen les
Zondag 12 juni Les 1-4 pm
Woensdag 15 juni Les 4-6 pm
Zondag 19 juni Laatste schooldag!
Woensdag 22 juni Laatste schooldag!

Hartelijke groet, namens het ENSiB team,

Inge Bakker | EMAIL | TELEFOON: 617-803-8261

Coördinator ENSiB

Facebook