NieuwsFlits maart 2017

Beste ENSiB-ouders en geïnteresseerden,

Afgelschaats cultuurdagopen 5 maart was onze eerste schaats-cultuurdag alweer, en volgens mij kunnen we het een groot succes noemen! Wat was dat een gezellige dag, heel leuk om het hele gezin op het ijs te zien. Hopelijk zien we jullie volgend jaar weer op de ijsbaan en bij de familie quiz. Meer foto’s volgen snel op de site!

In deze NieuwsFlits wil ik jullie er graag op wijzen dat het de komende twee weken vakantie is bij de ENSiB! We zien jullie dus weer in april, en verder informeer ik jullie graag over o.a. de ouderenquête en de fondsenwerving.

Ouderenquête

Mochten jullie onze jaarlijkse Ouderenquête nog niet hebben ingevuld, dan hopen wij alsnog dat jullie enkele minuten tijd willen besteden aan het invullen ervan. Je kunt de enquête vinden via deze link. In het verleden is gebleken dat jullie, de ouders, met zeer bruikbare tips komen waar wij dankbaar gebruik van maken. Wij vinden jullie inbreng dan ook heel belangrijk en hopen dat jullie allemaal de kleine moeite willen doen om deze enquête in te vullen.

Fondsenwerving

fondsenwervingHet gaat goed met onze campagne rond fondsenwerving, en het kan nog beter!  De doelstelling van het bestuur is 100% participatie en tot nu toe hebben:

51% van de ouders een donatie toegezegd.

Het zou een prachtig gebaar zijn als we kunnen zeggen dat alle ouders iets hebben bijgedragen. De docenten steken veel tijd en energie in de school en het zou heel leuk zijn als wij op deze manier kunnen laten blijken dat wij hun inzet waarderen. Ieders financiële situatie verschilt dus het precieze bedrag van de bijdrage doet wat ons betreft minder ter zake. 100% participatie zou fantastisch zijn!

Voor vragen of meer informatie kunnen jullie contact opnemen met Elisabeth Schadae Percelay.

Het ENSiB Bestuur

Koningsdag 30 April

Op zondag 30 April vindt de vierde en laatste cultuurdag van dit jaar plaats. Samen met de NAF organiseert ENSiB dit jaar weer de Koningsdag, niet alleen voor ENSiB en NAF families, maar voor de hele Nederlandse gemeenschap in Boston en omgeving. Het feest zal, net als vorig jaar, in Cambridge plaatsvinden (400 Cardinal Medeiros Ave). Ook de taallessen zullen hier zijn. Binnenkort volgt meer informatie.

Het boek van de maand!

Paul van Loon is in Nederland een erg populaire schrijver, die de gave heeft om aansprekende boeken voor alle leeftijden te schrijven. Zowel voor de kleuters, de beginnende lezer als voor de middenbouw-kinderen zijn er in onze bibliotheek boeken te vinden. Maar deze maand gaat het ompaul van loon deze nieuwe aanwinsten: De Griezelbus! Deze stoere boeken, en misschien ook wel een beetje spannende boeken, zijn zeer geschikt voor de bovenbouw-kinderen. Kom ze maar snel lenen uit onze bieb!

Meer Nederlandse inspiratie

En nu onze school weer enkele nieuwe kinderen erbij heeft in de kleutergroep en groep 3, wil ik ouders graag kennis laten maken met de volgende app: de letterprins. De ontwikkeling van deze app is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, en inmiddels is de app ook wetenschappelijk effectief bewezen. Het is een leuke manier om jullie jongste kinderen spelenderwijs met de Nederlandse letters en woordenschat bezig te laten! Voor meer informatie, zie dit filmpje.

En mochten jullie opzoek zijn naar gratis apps om de Nederlandse taal te stimuleren, dan is dat ook mogelijk. Jullie kunnen bijvoorbeeld kijken op deze site.

Gezocht: Bestuursvrijwilliger!

Voor volgend jaar is het bestuur op zoek naar een nieuw bestuurslid.

Ben of ken jij de persoon die hart heeft voor Nederlandstalig onderwijs en zich wil inzetten voor onze school? Neem dan contact op met Willeke van der Maaten .

Lesdagen in maart & april

Woensdag 22 maart Geen les (ivm gesloten BISB)
Zondag 26 maart Geen les (ivm gesloten BISB)
Woensdag 29 maart Geen les  (ivm gesloten BISB)
Zondag 2 april Geen les  (ivm gesloten BISB)
Woensdag 5 april Les 4-6 pm
Zondag 9 april Les 1-4 pm
Woensdag 12 april Les 4-6 pm
Zondag 16 april Les 1-4 pm
Woensdag 19 april Les 4-6 pm
Zondag 23 april Les 1-4 pm
Woensdag 26 april Les 4-6 pm
Zondag 30 april Cultuurdag

Mochten er vragen of opmerkingen zijn, dan hoor ik het graag!

Hartelijke groet, namens het ENSiB team,

Ilona Otten | EMAIL | TELEFOON: 857-756-3761

Onderwijscoördinator ENSiB