NieuwsFlits juni 2017

Beste ENSiB-ouders en geïnteresseerden,

De laatste NieuwsFlits van het schooljaar 2016-2017! Wat is het schooljaar snel voorbij gegaan, en wat hebben we weer mooie momenten om op terug te kijken. Sinterklaas, het schaatsfestijn in maart, en natuurlijk Koningsdag. Maar bovenal hebben we met elkaar weer heel wat uren Nederlands gepraat, geleerd en geschreven. Het is niet altijd makkelijk op de woensdagmiddag na een volle schooldag, of op de zondagmiddag als het lekker weekend is; maar jullie kinderen hebben het jaar weer goed volbracht! Met veel plezier kijken we uit naar de zomer, om gelukkig de meesten van jullie, en wat nieuwe gezichten, in september weer terug te zien.

Laatste inschrijvingen

Op de korte termijn zullen het bestuur en ik gaan kijken naar een de mogelijke klassenindelingen voor volgend jaar. Mochten jullie je kinderen nog niet hebben ingeschreven, doe dat dan graag zsm, zodat we hier rekening mee kunnen houden tijdens de klassenindeling.

Inschrijven kan hier. Voor alle details over de inschrijvingen: zie deze link.

 

Bibliotheekboeken

Om onze bibliotheek goed op orde te houden, willen we jullie vragen om deze laatste schooldagen alle bibliotheekboeken weer terug te brengen naar de school. Ik ben zeer blij om te zien dat de boeken zo goed geleend (en dus gelezen?!) worden! Dank alvast voor het retourneren.

 

Volgend schooljaar

Volgend schooljaar zullen we weer van start gaan met de Nederlandse lessen op de woensdag en de zondag. Welke combinaties precies gemaakt gaan worden en welke leerkrachten bij welke groep komen zal na de zomer bekend worden. Tevens zal in de loop van de zomer de definitieve kalender van het schooljaar verschijnen. Wanneer deze af is, zal hij op de site komen te staan.

 

Laatste schooldag

A.s. zondag en woensdag zullen de laatste schooldagen van het jaar zijn. Traditioneel sluiten we deze dagen af met alle ouders en kinderen. Zondag zijn jullie welkom vanaf 3pm op het schoolplein, woensdag vanaf 5.15 pm. Wij zullen zorgen voor ijsjes en drinken, ouders zijn vrij om iets lekkers mee te nemen voor de potluck. Denk er hierbij wel aan dat snacks notenvrij moeten zijn! Alle ouders zullen een email ontvangen met verdere informatie.

 

Dan rest mij niets anders dan iedereen een hele fijne zomer te wensen. Geniet van de zon en de vakantie, maar vergeet niet om Nederlands te praten en schrijven! Blijf boeken (voor)lezen, films kijken, taalzee.nl oefenen enzovoorts. Hebben jullie de andere Nederlandstalige apps en websites, zoals de JuniorEinstein website al uitgeprobeerd? Dit helpt jullie kinderen de rest van het jaar weer 🙂

 

Tot in september,

Hartelijke vakantie groet, namens het ENSiB team,

 

Ilona Otten | EMAIL | TELEFOON: 857-756-3761

Onderwijscoördinator ENSiB

Website: http://www.ensib.org