NieuwsFlits januari 2021

In deze Nieuwsflits…
Een heel nieuw jaar ligt voor ons, wat zal er allemaal gaan gebeuren in 2021? Er zullen weer veel onverwachte dingen langskomen maar laten we hopen op een mooi en gezond jaar, waarin we weer veel samen kunnen zijn met familie en vrienden.
We zijn als school dolblij dat we ook in het nieuwe jaar in persoon gestart zijn en blijven duimen dat we het schooljaar op deze manier kunnen afmaken. De komende periode staat in het teken van de toetsen voor de groepen 3 tot en met 8, een oudercontactmoment en de rapporten.

Toetsen in de komende maand

Eind januari en begin februari staan de jaarlijkse Cito-toetsen weer gepland. Deze toetsen zijn methode onafhankelijk en worden door alle kinderen op de Nederlandse     dagscholen ook gemaakt. Wij nemen de komende periode de leestoets af in de groepen 3 tot en met 8 en de begrijpend lezen toets in de groepen 5 tot en met 8. De   toetsen geven weer hoe de leerling is gegroeid ten opzichte van het vorige toetsmoment. Hierna kan de leerkracht leerstof aanpassen, wanneer dat nodig blijkt te zijn. Verder zijn de toetsen een verplichting vanuit de onderwijsinspectie van Nederland, als school moet je namelijk de leerling volgen in de ontwikkeling en hier een passend middel voor gebruiken.
Na de toetsperiode maken de leerkrachten een rapport, dat in maart gedeeld wordt met de leerling en de ouders. Dit rapport is voor de groepen 1 tot met 8 en geeft naast de toetsresultaten ook de observaties van de leerkracht en sociaal-emotionele ontwikkeling weer.


Geschikte websites om Nederlands te oefenen
Er zijn veel verschillende website te vinden om Nederlandse taal-, woordenschat- en spellingoefeningen te maken.
Hierbij geven we een klein overzicht van kwalitatief goede websites die te gebruiken zijn:

  • www.junioreinstein.nl
  • www.squla.nl (betaalde website)
  • https://leestrainer.nl
  • www.jufsanne.com
  • https://nl-nl.duolingo.com
  • www.schooltv.nl

Naast deze websites zijn er natuurlijk veel filmpjes te vinden via YouTube en is het kijken van het Jeugdjournaal ook altijd een aanrader. Mocht u meer informatie willen, stel u vraag aan de onderwijscoördinator.

Oudercontactmoment met het bestuur
Het bestuur nodigt u graag uit voor een online oudercontactmoment op dinsdag 26 januari 2021, 8 PM. Tijdens dit moment zal er een update gegeven worden vanuit het bestuur en kunt u vragen stellen. Wanneer u al vragen en/of opmerkingen heeft daOudercontact | Stad Hoogstratenn is het fijn om die van te voren te e-mailen naar Bram Goorden, secretaris van het bestuur.
We vinden het als school èn gemeenschap belangrijk om ook in de tijd waarin we elkaar minder fysiek zien en spreken, toch met elkaar in gesprek te blijven en uw input mee te nemen. In de dagen voorafgaand aan het oudercontactmoment ontvangt u een e-mail met de juist inloglink.

Heeft u IT en/of communicatievaardigheden?
Als school zijn we altijd op zoek naar mensen die zich vrijwillig willen inzetten. Op dit moment zoeken we iemand die ervaring heeft in IT en/of communicatie om bijvoorbeeld te helpen bij het onderhoud van de website, het uitbreiden van het schoolnetwerk en het contact te onderhouden met Nederlandse instanties.
U heeft hierbij natuurlijk overleg met het bestuur en de onderwijscoördinator. Wilt u de school helpen en een handje toesteken? Stuur dan een e-mail naar Bram Goorden, secretaris van het bestuur.

Jij blijft jij; ondersteuning bij verhuizen van of naar het buitenland

   

Wist u dat…?

  • We een hele doos boeken als donatie hebben ontvangen van de Familie van Egmond? We zijn heel blij met deze boeken en de eerste zijn alweer meegenomen door leerlingen om thuis te lezen!
  • De school gesteund kan worden via Amazon Smile? Van elk aankoopbedrag via Amazone wordt er dan 0.5% gedoneerd aan onze school, terwijl u daar niets extra’s voor betaalt. Bij Amazon staan we ingeschreven als First Dutch School of Boston. Alvast bedankt voor het koppelen van onze school aan uw account!
  • We op zoek zijn naar kleding voor bij de peuters-kleuters? Heeft u een (jogging-)broek, onderbroek, shirt en/of sokken thuis, die te klein zijn geworden, dan nemen we die graag als donatie aan. Zo hebben we een extra setje op school wanneer een kind dit nodig heeft. Stuur een e-mail naar de onderwijscoördinator om te kijken wat er nodig is. Alvast bedankt!

Belangrijke data in januari en februari

Zondag 3 januari lesdag
Zondag 10 januari lesdag
Zondag 17 januari lesdag
Zondag 24 januari lesdag
Zondag 31 januari lesdag; afname toetsen groepen 3 t/m 8
Zondag 7 februari lesdag; afname toetsen groepen 3 t/m 8
Zondag 14 februari geen lesdag
Zondag 21 februari lesdag
Zondag 28 februari lesdag