NieuwsFlits januari 2020

In deze Nieuwsflits…

Een heel nieuw jaar ligt voor ons, wat zal er allemaal gaan gebeuren in 2020? Er zullen veel onverwchte dingen langskomen maar gelukkig weten we van de volgende activiteiten dat ze zeker gaan plaatsvinden; rapporten voor groep 3 t/m 7, cultuurdag in het thema Vlaamse Kermis, het voortzetten van het Samen Beter Lezen-project en dan als klapper op de vuurpijl de viering van het 10-jarig jubileum van de ENSiB!

Gelukkig nieuwjaar!
We hopen dat iedereen hele fijne feestdagen heeft gehad en mooie nieuwe herinneringen heeft kunnen maken met familie en vrienden!
Het gehele bestuurs- en docententeam wenst u natuurlijk een prachtig 2020, waarin we hopen dat al jullie wensen uit mogen komen!
Op zaterdag 11 januari zullen we met alle huidige ouders van de ENSiB, bestuursleden en docenten graag samen het glas heffen en proosten op dit mooie nieuwe jaar! U heeft een aparte uitnodiging ontvangen voor deze Nieuwjaarsborrel.

Podcast voor ouders over meertalige opvoeding
Wat kun je verwachten als je je kinderen meertalig opvoedt? Waar moet je op letten? Wat helpt hun taalontwikkeling wél en wat juist niet? In de podcast Kletsheads gaat Dr. Sharon Unsworth, taalwetenschapper en moeder van twee meertalige kinderen, elke aflevering in gesprek met een andere expert over de wetenschap achter de taalontwikkeling van meertalige kinderen. Hiernaast is er eens per week een meertalig kind zelf aan het woord over zijn of haar ervaringen.
U beluistert de podcast via deze website.

Geschikte websites om Nederlands te oefenen
Er zijn veel verschillende website te vinden om Nederlandse taal-, woordenschat- en spellingoefeningen te maken.
Hierbij geven we een klein overzicht van kwalitatief goede websites die te gebruiken zijn:

  • www.junioreinstein.nl
  • www.squla.nl (betaalde website)
  • https://leestrainer.nl
  • www.jufsanne.com
  • https://nl-nl.duolingo.com
  • www.schooltv.nl

Naast deze websites zijn er natuurlijk veel fimpjes te vinden via YouTube en is het kijken van het Jeugdjournaal ook altijd een aanrader. Mocht u meer informatie willen, stel u vraag aan de onderwijscoördinator.

Wist u dat…?

  • Meester Michiel Mos vanaf januari groep 7 lesgeeft? Michiel is afgelopen oktober in Boston komen wonen en is met veel enthousiasme aan de nieuwe uitdaging begonnen. We wensen Michiel heel erg veel plezier en succes!
  • We op zoek zijn naar input voor een nieuwe naam en logo? Na tien jaar willen we graag een nieuwe naam en bijhorend logo presenteren. Alle kinderen is gevraagd hierover mee te denken en input bij ons in te leveren. Mocht u nog ideeën hebben, horen we dat graag!