NieuwsFlits januari 2019

Gelukkig Nieuwjaar!

De ENSiB wenst jullie allen een geweldig, gezellig, leuk en vooral leerzaam 2019 toe! We hopen dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad en gezond is begonnen aan het nieuwe jaar.

Image result for gelukkig 2019 met boeken
Op naar een nieuw hoofdstuk!

Inmiddels is de eerste les op woensdag alweer achter de rug en starten we zondag 6 januari ook weer. Op zaterdag 12 januari zijn het team en alle ENSiB ouders welkom bij Elisabeth thuis voor een borrel om 2019 in te luiden.

Cito toetsen

We gaan deze maand hard aan het werk, want de cito toetsen komen er weer aan! Eind deze maand nemen we vanaf groep 3 de toets technisch lezen en vanaf groep 6 de toets begrijpend lezen af. Het is erg belangrijk dat alle leerlingen op de twee toetsdagen op tijd aanwezig zijn. De toetsen vereisen een precieze planning en kunnen niet worden ingehaald. Samen extra oefenen met lezen thuis kan bijdragen aan een betere score. De resultaten zullen worden verwerkt in de rapporten, die jullie in februari kunnen verwachten.

Even voorstellen….

Deze maand stelt juf Ineke zich voor:

Geboren en getogen in het hoge noorden van  Nederland, waar ik ook mijn opleiding voor leerkracht voltooide, heb ik nog 5 jaar in het basisonderwijs in Meppel kunnen werken. Toen volgde 25 jaar geleden het avontuur van het buitenland. Via Parijs, Keulen, Hamburg, California kwamen mijn man en ik in de zomer van 2005 in Boston. Als leerkracht vind je overal wel een baan in het onderwijs en ik werk dan ook al jaren aan de German International School. Nu ben ik sinds enige maanden weer bij de ENSiB en naast mijn functie als adjunct coördinator geef ik ook op zondag les aan groep 3. Het is geweldig leuk om terug te zijn, nadat ik bij de oprichting van de school ook betrokken was als leerkracht. Ik ben elke keer weer onder de indruk dat jullie als ouder(s) Nederlands met jullie kinderen spreken zodat ze minstens tweetalig opgroeien. Met veel plezier kom ik elke keer en geniet ervan om samen met de kinderen met mijn moedertaal bezig te zijn. Daarnaast is het geweldig om in het gemotiveerde team collega’s van de ENSiB te werken. 

De kalender

Zondag 6 januari Les 1-4 PM
Woensdag 9 januari Les 4-6 PM
Zondag 13 januari Les 1-4 PM
Woensdag 16 januari Les 4-6 PM
Zondag 20 januari Les 1-4 PM
Woensdag 23 januari Les 4-6 PM – Cito toetsen deel 1
Zondag 27 januari Les 1-4 PM – Cito toetsen deel 1
Woensdag 30 januari Les 4-6 PM – Cito toetsen deel 2
Zondag 3 februari Les 1-4 PM – Cito toetsen deel 2

Tot gauw bij de ENSiB!

Linda Stuivenvolt – Onderwijscoördinator

E: [email protected]

T: 845 893 3156