NieuwsFlits januari 2018

Beste ENSiB-ouders en geïnteresseerden,

Allereerst de beste wensen voor een leerzaam en succesvol 2018! Ik hoop dat jullie fijne feestdagen hebben gehad met elkaar. Het nieuwe jaar begint voor mij direct goed, want ik neem nu officieel het stokje over van Ilona als onderwijscoördinator bij de school. Ik hoop binnenkort ook de ouders beter te leren kennen die ik tot nu toe minder vaak gesproken heb.

Toetsen januari

Zoals elk jaar worden er in januari weer verschillende toetsen afgenomen in de klassen. We willen graag de vooruitgang van alle kinderen in beeld brengen, daarom is het zeer belangrijk dat alle kinderen in januari naar hun lessen komen. Het afnemen van de toetsen vergt een grote organisatie, dus we vragen alle kinderen tijdig aanwezig te zijn, in het bijzonder op 14 en 17 januari.

Aansluitend op de toetsing zullen er ook oudergesprekken plaatsvinden in februari, hierover zullen ouders binnenkort meer vernemen via de docenten.

Aanwezigheid coördinator op school

Ik ben deze maand op zondag 7, 14 en 21 januari  en op woensdag 24 januari aanwezig op school. Op zondag geef ik les aan groep 5/6, maar ik zal daarnaast uiteraard een aanspreekpunt zijn voor ouders.

Online lessen Nederlands voor volwassenen

We willen bij de ENSiB binnenkort ook de mogelijkheid gaan bieden online volwassenenonderwijs te volgen. Heb je interesse, neem dan contact op met onze secretaris.

Schaatsen in maart

Op zondag 4 maart gaan we net als vorig jaar de Elfstedentocht schaatsen met elkaar! Noteer deze datum alvast in jullie agenda, we zullen om 9.30 uur beginnen met de tocht op de Jack Kirrane Skating Rink in het Larz Anderson park, tegenover de school, waarna we in de gymzaal van de BISB zullen verzamelen voor koek en zopie en de Elfstedenquiz! Meer informatie volgt in de NieuwsFlits van februari.

Vacatures

We hebben een aantal leuke functies beschikbaar bij de school! We zoeken per direct een nieuwe secretaris en een kleuterleidster voor de woensdag. Klik hier om de vacatures te bekijken.

Carpoolen

We willen graag opnieuw inventariseren of er van de ouders interesse is om te carpoolen. Geef het aan bij ons, zowel wanneer je leerlingen en vrijwilligers die in de buurt wonen mee kunt laten rijden, maar zeker ook wanneer je hier gebruik van wenst te maken. Meld je hiervoor aan bij de secretaris, dan kan die kijken of we mensen met elkaar in contact kunnen brengen.

Expatkamp

Helaas kunnen wij binnen de ENSiB geen zomerkamp aanbieden, maar voor Nederlandse expatkinderen die in het buitenland wonen is er het Expatkamp in Nederland. Door het grote succes in 2017 worden er ook in 2018 twee kampen aangeboden. Deze worden gehouden op AMHC Amersfoort van 1 t/m 6 juli en van 22 t/m 27 juli. Hier ontmoet je andere expatkinderen en spreek je weer een week lang Nederlands. Super leuk dus! Meer informatie hierover vinden jullie op deze website.

Kinderen van over de hele wereld komen ieder jaar speciaal naar Nederland voor dit kamp of combineren dit kamp met een langer bezoek. Dit jaarlijks terugkerende sport- en taalkamp is voor kinderen van 6 t/m 17 jaar. Je wordt ingedeeld op leeftijd en je eigen niveau van sporten en taal.

 

En tot slot, de agenda voor februari

Zondag 4 februari Les 1-4 pm
Woensdag 7 februari Les 4-6 pm
Zondag 11 februari Les 1-4 pm
Woensdag 14 februari Les 4-6 pm
Zondag 18 februari Voorjaarsvakantie – geen les
Woensdag 21 februari Voorjaarsvakantie – geen les
Zondag 25 februari Les 1-4 pm
Woendag 28 februari Les 4-6 pm

Hartelijke groet,

 

Linda Stuivenvolt | EMAIL | TELEFOON: 845 893 3156

Onderwijscoördinator ENSiB

Website: http://www.ensib.org