NieuwsFlits januari 2017

Beste ENSiB-ouders en geïnteresseerden,

Hopelijk hebben jullie allemaal kunnen genieten van de kerstvakantie. Inmiddels is de eerste maand van het jaar alweer bijna voorbij… En we zijn het jaar weer goed van start gegaan, met jawel, toetsen! Ze zijn alweer bijna voorbij. Ook kunnen we weer uitkijken naar de volgende cultuurdag! Dit wordt een hele leuke SCHAATSdag met plezier voor de hele familie. Hierover vertellen we jullie graag meer in deze NieuwsFlits.

De Maart-Cultuurdag

Dit jaar gaan we de cultuurdag in een nieuw jasje gieten: we gaan schaatsen met ons allen! We kunnen gaan schaatsen op de Jack Kirrane Skating Rink in het Lars Anderson park (tegenover school). En alle interne en externe ouders zijn welkom!

Door deze schaatsactiviteit is de cultuurdag in tijd vervroegd. We verzamelen ons allen bij de schaatsbaan rond 9.15, waarna we van 9.30 tot 10.30 kunnen schaatsen. Let hierbij op: Ouders blijven verantwoordelijk tijdens deze activiteit, jullie zijn allemaal uitgenodigd om samen het ijs op te gaan. De leerkrachten zullen voor enkele ‘elf-steden-tocht’ activiteiten zorgen. Voor de peuters wordt er gekeken naar een alternatief aanbod, zodat ook zij van deze dag kunnen genieten.

Na afloop van het schaatsen kan iedereen op eigen gelegenheid naar school gaan, waar we kunnen geniet van de traditionele Hollandse ‘koek en zopie’. En hierna zal de dag afgesloten worden met leuke taal- en cultuurgebonden activiteiten in de vorm van een quiz, waar wederom alle familieleden aan mogen deelnemen. Dit keer is de cultuurdag dus voor de hele familie! De verwachtte eindtijd zal rond 1 pm zijn.

Details over de exacte tijden en inschrijvingen volgen snel, maar reserveer de datum maar vast in jullie agenda en nodig (Nederlands sprekende) vriendjes & vriendinnetjes uit: zondag 5 maart Schaatsen met ENSiB!

Ter verdere info: er is een oefenbaantje bij de schaatsbaan voor de mensen die niet kunnen schaatsen. En schaatsen kunnen gehuurd worden voor $6.

Peuterbeleid

Zoals jullie wellicht allen weten, is onze school alweer enige tijd geleden uitgebreid met de peutergroep. Omdat de peutergroep niet officieel bij een basisschool hoort (qua leeftijd), hebben we hiervoor een eigen beleid geschreven. Voor meer informatie verwijs ik jullie naar deze pagina.

Het leven in Amerika: Interessante artikels & links

Als Nederlanders/Vlamingen in het buitenland zijn we allemaal opzoek naar onze eigen manier om toch zo goed mogelijk met onze moedertaal en wortels in contact te blijven. En met ons, zijn er nog duizenden mensen over de hele wereld! Want ‘het avontuur opzoeken’, dat doen wij Nederlanders/Vlamingen graag. Op onze website hebben we een speciale pagina gemaakt waarop enkele interessante artikelen en websites te vinden zijn. Over de voordelen van tweetaligheid bijvoorbeeld, tips voor tweetalig opvoeden en hoe kun je je voorbereiden op een terugkeer naar Nederland?

Rapporten & oudergesprekken

In februari zullen de oudergesprekken plaatsvinden. Voor de zondag groepen zal dit op 12 of 19 februari zijn en voor de woensdaggroepen op 15 of 19 februari of via Skype. Jullie ontvangen van de leerkracht t.z.t. het bijbehorende schema.

Enkele dagen voor het oudergesprek ontvangen jullie het rapport van jullie kind(eren) digitaal, als een PDF bestand.

Nieuwe vrijwilligers

We ontvangen nog steeds veel hulp van verschillende vrijwilligers, waar we heel dankbaar voor zijn. Hieronder stelt Inge zich voor. Zij heeft al enkele keren geholpen op cultuurdagen en zondagen, en vanaf nu zullen we haar op de woensdag op school zien. Alvast heel erg bedankt voor al je hulp Inge!

Ik zal me even voorstellen.

Mijn naam is Inge Willems. Sinds augustus van vorig jaar woon ik samen met mijn man (Hans) en twee zonen(Yori en Sam) in Winchester.

In Nederland woonden we in een klein dorpje (Waalre) vlak bij Eindhoven. Daar was ik werkzaam op een notariskantoor.

Yori en Sam doen dit jaar beide eindexamen. Dit doen ze door Homeschooling via de Wereldschool te volgen.

Volgend jaar gaan ze beide naar de Highschool in Winchester.

Mijn hobby’s zijn vooral gerelateerd aan sport. Daarnaast vind ik koken heerlijk ontspannen en zie ik dit ook echt als een hobby. Voordat we naar Amerika vertrokken heb ik een gitaar gekocht met als idee om hier ook een hobby van te maken. Helaas staat deze nog steeds werkeloos in de hoek 😉

Ik ben in aanraking gekomen met de Nederlandse school via Ilona en Viola. Zij hebben me enthousiast gemaakt toen ik ze voor het eerst ontmoette tijdens de NL borrel.

Op woensdag zal ik 1 uur Linda (groep 3a/3b) ondersteunen en daarna 1 uur bij Viola (groep 7/8).

Wat een lieve kinderen en wat fijn dat ik in deze omgeving iets kan betekenen.

Lesdagen in februari

Woensdag 1 februari Les 4-6 pm
Zondag 5 februari Les 1-4 pm
Woensdag 8 februari Les 4-6 pm
Zondag 12 februari Les 1-4 pm
Woensdag 15 februari Les 4-6 pm
Zondag 19 februari Les 1-4 pm
Woensdag 22 februari Les 4-6 pm
Zondag 26 februari Les 1-4 pm

Mochten er vragen of opmerkingen zijn, dan hoor ik het graag!

Hartelijke groet, namens het ENSiB team,

Ilona Otten | EMAIL | TELEFOON: 857-756-3761

Onderwijscoördinator ENSiB

Website: http://www.ensib.org