NieuwsFlits februari 2019

Beste ouders en geïnteresseerden,

Rapporten en oudergesprekken

Het is alweer februari… De meeste leerlingen vanaf groep 3 hebben de toetsen inmiddels achter de rug, er is hard gewerkt door iedereen! Een aantal van jullie heeft al rapporten ontvangen en oudergesprekken gevoerd, anderen doen dit in de komende weken.

Cultuurdag 3 maart

Het is weer zover, de ENSiB Elfstedentocht komt eraan! Op zondag 3 maart beginnen we dit jaar met een vroege taalles van 8.30 – 10.30 uur voor de leerlingen van de woensdag en zondag. Gedurende de les is er Koek en Zopie voor de ouders van onze leerlingen in de bibliotheek boven in de BISB. De leerlingen krijgen aan het einde van de les een versnapering aangeboden.

Na de les verzamelen de ouders zich met hun kinderen bij de Jack Kirrane ice rink in het Larz Anderson Park tegenover de school om de schaatsen onder te binden en van 11 – 12 uur met elkaar de Elfstedentocht te schaatsen! Neem je eigen schaatsen mee als je die hebt. De schaatshuur voor de kinderen is inbegrepen bij het inschrijfgeld. Voor de volwassenen is die voor eigen rekening. De jongere broertjes en zusjes die meekomen (en moe zijn van het schaatsen) kunnen worden opgevangen in het verwarmde paviljoen bij de ijsbaan.

Inschrijfformulier schaatsdag

Schrijf je hier snel in, voor 20 februari!
Externen zijn ook van harte welkom bij het schaatsen.

Vacatures bij de ENSiB

Er zijn weer interessante posities bij de school beschikbaar! Kijk daarvoor snel hier en neem contact op als je belangstelling hebt.


Het favoriete boek van…

Deze maand is juf Marijke Schuurman aan de beurt!

Mijn favoriete jeugdboek is Kruistocht in spijkerbroek door Thea Beckman. Ik heb het letterlijk stuk gelezen. De omslag van het boek was zo vaak gescheurd dat het van plakbandjes aan elkaar hing en uiteindelijk liet de kaft ook los. Ik heb het zonder overdrijven zeker tien keer gelezen als het niet meer is. Dit boek opende de weg naar alle andere boeken van Thea Beckman die ik stuk voor stuk verslond. Ik heb nog altijd een voorliefde voor historische romans en dikke boeken – en dat is Thea Beckmans schuld!

Kruistocht in spijkerbroek verscheen voor het eerst in 1973 en ik moet het zo rond 1978 voor het eerst in handen hebben gekregen. Ik was meteen verkocht. Voor wie het boek niet kent (shame!) een ultrakorte samenvatting: door middel van een tijdmachine belandt de zestienjarige Dolf in een kinderkruistocht in het jaar 1212. Met behulp van zijn twintigste-eeuwse kennis en organisatietalent lukt het Dolf een hoop kinderen van een zekere ondergang te redden. Onderweg maakt hij kennis met ziekte, wreedheid, dood, moed, vriendschap, trouw, de 13e-eeuwse sociale verhoudingen en (bij)geloof.

Het is een boek dat je meteen grijpt en vlot leest. Een spannend avontuur waarin je ongemerkt ook nog wat leert over het verleden. Tijdreizen is en blijft een fascinerend thema in boeken en films en Dolf is iemand waar je tegenop kunt kijken. Kruistocht in spijkerbroek is echt een klassieker en heeft niet voor niets de Gouden Griffel gewonnen. Er is ook een film van gemaakt en een musical. Ik heb het nog niet aangedurfd die te bekijken… Ik bewaar liever de herinnering aan het boek zoals ik het in mijn jeugd in gedachten voor me zag. Tijd om te herlezen!

Helaas heeft de ENSiB dit boek niet in de kast staan maar het e-book is verkrijgbaar online. Het is geschikt voor kinderen vanaf ca. 10 jaar afhankelijk van hun leesniveau en interesses.

Agenda komende maand

Woensdag     6 februari Les 4-6 PM
Zondag          10 februari Les 1-4 PM
Woensdag    13 februari Les 4-6 PM
Zondag          17 februari Geen les – februari vakantie
Woensdag    20 februari Geen les – februari vakantie
Zondag          24 februari Les 1-4 PM
Woensdag    27 februari Les 4-6 PM
Zondag 3 maartLes 8.30 – 10.30 AM
Schaatsen 11 AM – 12 PM

Hartelijke groet,

Linda Stuivenvolt | EMAIL | TELEFOON: 845 893 3156

Onderwijscoördinator ENSiB

Website: http://www.ensib.org