NieuwsFlits februari 2016

Beste ENSiB Ouders,

Binnenkort, op 6 maart, vindt alweer de derde cultuurdag van dit schooljaar plaats. Wij hebben er veel zin in en hopen jullie dan te zien! In deze NieuwsFlits vinden jullie nogmaals de link naar het inschrijfformulier, stellen onze nieuwe (inval)docent en vrijwilligers zich voor en vinden jullie meer informatie over het Samen Beter Leren Lezen project. 

Cultuurdag 6 maart

Vergeten jullie niet jullie kind(eren) in te schrijven? Dat kan via dit online formulier.

Deze cultuurdag staat in het teken van het thema ‘WATERWIJS’. De kinderen zullen deze dag een leerzaam, leuk en uitdagend programma aangeboden krijgen rond het thema water. Ze duiken de geschiedenis in, leren over het klimaat en over waterleven en natuurlijk mag watersport niet ontbreken. Dit alles op een speelse manier met een creatief tintje!

Programma

De middag ziet er als volgt uit:

 • Vanaf 12 pm: Binnenkomst
 • 12:15 pm – 2:15 pm: Taallessen
 • 2:15 pm – 2:30 pm: Snack / toilet (buiten spelen)
 • 2:30 pm – 4:00 pm: Culturele activiteiten voor de kinderen
 • 4:00 pm – 4:15 pm: Voorstelling van de kinderen aan ouders in de gymzaal
 • 4:00 pm – 4:45 pm: Borrel en potluck in gymzaal

Volgens goed Amerikaans gebruik willen wij jullie willen vragen om per familie iets lekkers mee te nemen naar de potluck. ENSiB zal zorgen voor de verkoop van drinken.

Voorstellen nieuwe invaldocent en vrijwilligers

IlonaHallo, ik ben Ilona Otten, en ik woon sinds afgelopen januari met mijn man in Somerville. In Nederland heb ik mijn baan als leerkracht op een psychiatrische dagkliniek opgezegd om te kijken wat het leven hier in Amerika te bieden heeft. Chris, mijn man, is als postdoctoral researcher aan Harvard begonnen en ik hoop mijn dagen ook goed te kunnen invullen. ENSiB is daarbij een goed begin! In mijn vorige baan was ik als speciaal onderwijs-leerkracht verantwoordelijk voor vooral de reken- en lees-ontwikkeling van kinderen van 5 tot 12 jaar. Een zeer mooie ervaring die ik graag wil inzetten voor de kinderen van ENSiB. Naast mijn plezier in het onderwijs, reis ik graag, bezoek ik met vrienden leuke eet/drinkgelegenheden en concerten/festivals en kook ik ook graag. Gelukkig voor nu vermaak ik me ook prima alleen met lezen, sporten en fotograferen. Ik hoop jullie snel te ontmoeten op school!

ElsienMijn naam is Elsien van Pinxteren en ik kom uit Leeuwarden. Ik woon nu al enige tijd in het buitenland, en mis de Nederlandse en Friese taal en cultuur. Sinds 2013 woon ik in Cambridge, waar ik een Master programma aan Harvard University heb afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik als Teaching Assistant aan Harvard lesgegeven in Arabische Talen. Momenteel werk ik als bibliothecaresse en meta-data specialist bij de Widener Bibliotheek van Harvard. In het verleden heb ik als vrijwilliger Engelse taal lesgegeven in probleemwijken en vluchtelingenkampen. Ik hoop later in of met onderwijs te werken. Toen ik hoorde over een opening bij ENSiB heb ik mij per direct aangemeld als vrijwillger, en help nu op zondagen mee in verscheidene groepen. Ik kijk er erg naar uit om in ieder geval tot de zomer drie maal per maand op ENSiB te zijn.

SanneHoi, mijn naam is Sanne Moorman en ik ga mij de komende tijd op cultuurdagen en een deel van de zondagen als vrijwilliger inzetten voor de ENSiB. Ruim anderhalf jaar geleden alweer ben ik in Cambridge komen wonen met mijn vriend Bert. Hiervoor heb ik ruim tien jaar in Utrecht gewoond, en ik ben opgegroeid in Twente. Als wetenschapper bij Boston University bestudeer ik de neurale mechanismen van taalverwerving: wat gebeurt er in het brein bij het leren en oefenen van taal? Dit onderzoek ik in niet in mensen, maar in een ander dier dat zijn vocalisaties van zijn ouders leert: de zebravink, een zangvogel. Wat ik naast mijn werk leuk vind om te doen, is tijd met vrienden en familie doorbrengen, buiten zijn in de natuur, reizen, sporten (yoga, wielrennen, paardrijden) en koken. Ik kijk ernaar uit om de kinderen en iedereen in de ENSiB gemeenschap te leren kennen!

SienHallo ENSiB, ik ben Sien Verschave! Ik kom uit Antwerpen en ben dierenarts van opleiding. Nadat ik mijn doctoraat heb behaald aan de Universiteit van Gent, ben ik in december samen met mijn partner (Dries) naar Boston verhuisd. Dries en ik zijn momenteel nog volop Boston en de regio rondom aan het verkennen. Ik hou van koken, yoga, katten, koeien, sneeuw, de smaak kaneel en thee. Ik heb in België ook een opleiding visagie gevolgd, waar ik echt mijn creativiteit in kwijt kan en wat ik hier langzaam terug probeer uit te bouwen. Ik vind de school een bijzonder inspirerend initiatief en wil hier graag een bijdrage aan leveren. Ik ga daarom aan de slag als vrijwilliger op woensdag en zal ook helpen met de cultuurdagen. Ik kijk er naar uit om jullie te leren kennen. Tot snel!

Invaldocente Danielle Hofmans in groep 1/2 vanaf woensdag 9 maart

Vanaf woensdag 9 maart tot en met het einde van het schooljaar zal Danielle Hofmans invallen in groep 1/2, omdat juf Rimke met zwangerschapsverlof gaat. Danielle is al een jaar invaldocent bij ENSiB en kent de leerlingen inmiddels goed. 

Samen Beter Leren Lezen

Net zoals vorig jaar staat voor april weer het Samen Beter Leren Lezen-project gepland, met als doel gedurende een maand extra aandacht te geven aan het lezen. Dit project houdt in dat jullie samen met jullie kind(eren) de hele maand minimaal 4 keer per week 15 minuten hardop gaat lezen. Gebleken is dat door dit project het leesresultaat (en de woordenschat) van de leerling aanzienlijk verbeterd kan worden, vaak een verbetering van minimaal 1 AVI en soms zelfs 2 AVI niveaus. Aansluitend zullen in mei weer de toetsen worden afgenomen, dus zeker belangrijk om mee te doen! Via de docent ontvangen jullie binnenkort het deelname formulier en het logboek. 

Overzicht lesdagen

Voor de volledigheid hieronder het lesoverzicht voor de komende periode:

 • Woensdag 2 maart: reguliere les 4-6 pm
 • Zondag 6 maart: taallessen starten om 12:15 pm, het cultuurgedeelte om 2:30 pm
 • Woensdag 9 maart: reguliere les 4-6 pm
 • Zondag 13 maart: reguliere les 1-4 pm
 • Woensdag 16 maart: reguliere les 4-6 pm
 • Zondag 20 maart: reguliere les 1-4 pm
 • Woensdag 23 maart: reguliere les 4-6 pm
 • Zondag 27 maart: reguliere les 1-4 pm
 • Woensdag 30 maart: reguliere les 4-6 pm

Zie ook deze link.

 

Hartelijke groet, namens het ENSiB team,

Inge Bakker | EMAIL | TELEFOON: 617-803-8261

Coördinator ENSiB

Facebook