NieuwsFlits december 2018

Beste allemaal,

Sinterklaas

Wat was het gezellig afgelopen zondag! Sinterklaas en zijn pietjes kwamen speciaal voor ons naar Boston en zijn met open armen ontvangen bij de ENSiB met versierde lokalen, tekeningen, liedjes, een waar orkest…

De kinderen hebben leuke en leerzame taallessen gevolgd en spelletjes gedaan waarmee ze wortels konden verzamelen voor de zieke Amerigo. Er was veel Sint-lekkers en er was voor elk kind een cadeautje. We willen via deze weg graag iedereen nog eens bedanken die deze dag tot zo’n groot succes gemaakt heeft!

Hieronder volgt een kleine selectie foto’s voor een indruk van de dag, meer foto’s volgen binnenkort voor de ouders via een beveiligde link. Dank aan Jennifer Frank en Jurre Kamphorst voor het maken van de foto’s!

Het favoriete boek van…

Hallo,

Image result for Erik of het klein insectenboek

Ik ben Maarten en ik geef les aan de ontzettend leuke groep 2 op de woensdag. Waarom is het zo leuk? Omdat er een paar echte karakters in zitten, er is een echte baas (niet ik…), een persoon die zorgt dat we niks vergeten, een persoon die zorgt dat we voldoende leuke dingen doen en veel grapjes maakt, en een persoon die heel rustig alle goede antwoorden geeft. Karakters die ook terugkomen in mijn favoriete jeugdboek: Erik of het kleine insecten boek van Godfried Bomans. In dit verhaal valt Erik in een mooi schilderij en maakt allerlei spannende en bijzondere avonturen mee tussen de insecten die veel gelijkenissen blijken te hebben met de mensen maatschappij. Echt een aanrader. Er is ook een grappige film van gemaakt, deze is beschikbaar op YouTube. Ik zal Erik in het voorjaar (als de insecten weer naar buiten komen) uitgebreid behandelen in de klas.

De agenda voor de komende maand

Zondag          9 december Les 1-4 PM
Woensdag     12 december Les 4-6 PM
Zondag          16 december Les 1-4 PM
Woensdag      19 december Les 4-6 PM
Zondag           23 en 30 december Kerstvakantie                 Image result for kerst
Woensdag      26 december Kerstvakantie                 Image result for kerst
Woensdag       2 januari Les 4-6 PM
Zondag            6 januari Les 1-4 PM
Woensdag       9 januari Les 4-6 PM

Afwezigheid melden

We willen jullie graag nogmaals verzoeken het tijdig te melden bij de leerkracht en coördinator wanneer een leerling onverhoopt niet aanwezig kan zijn bij een les, dan kan de juf of meester hier rekening mee houden. We gaan er normaal gesproken vanuit dat alle kinderen meedoen aan de lessen die we aanbieden, inclusief de taallessen op cultuurdagen. Zo lopen de leerlingen geen achterstand op. In januari en februari komen er weer toetsen aan voor de leerlingen vanaf groep 3, zeker dan rekenen we erop dat alle leerlingen aanwezig zijn.

Kerstvakantie

Op woensdag 26 december en zondag 23 en 30 december zijn er geen lessen.

Het hele team ENSiB wenst jullie alvast hele fijne feestdagen toe met elkaar!

Image result for fijne feestdagen

Tot gauw bij de ENSiB!

Linda Stuivenvolt – Onderwijscoördinator

E: [email protected]

T: 845 893 3156