NieuwsFlits December 2017

Beste ENSiB-ouders en geïnteresseerden,

Het is bijna weer tijd voor de kerstvakantie! Na alle Amerikaanse holidays, en onze eigen Sinterklaas, is het tijd om na te gaan denken over onze goede voornemens voor 2018… Gelukkig kunnen we weer terugkijken op een goed ENSiB jaar, en meer recent, op een zeer geslaagd sinterklaasfeest.

Natuurlijk willen we Juf Sarah en Juf Sylvia, en alle vrijwilligers, enorm bedanken voor hun grote inzet tijdens deze Sint dag. Wat een plezier hebben de kinderen gehad! Voor een kleine sfeerimpressie kunnen jullie klikken op deze link.

Nieuwe coördinator Linda (en het boek van de maand)

Vanaf aanstaande januari zal Linda Stuivenvolt de taken als coördinator officieel overnemen. Afgelopen maand hebben Linda en ik al goed kunnen samenwerken, zodat zij in het nieuwe jaar vol goede moed kan beginnen. Linda werkt inmiddels al 3 jaar bij de ENSiB als leerkracht, en heeft daarvoor ook veel ervaring opgedaan binnen het NT2 onderwijs. Ze heeft veel zin in deze nieuwe uitdaging en kijkt ernaar uit om alle ouders binnenkort te ontmoeten. Linda zal haar groep 5/6 op de zondag dit schooljaar gewoon les blijven geven. Daarnaast zal ze maandelijks op de woensdag aanwezig zijn om ook deze ouders en kinderen beter te leren kennen.

En ik geef Linda gelijk de kans om het woord te nemen, door haar over haar lievelingsboek te laten vertellen, die jullie allemaal kunnen lenen uit de bibliotheek van de ENSiB.

Linda vertelt: “Een van de favoriete boeken uit mijn jeugd is Matilda, van kinderboekenschrijver Roald Dahl.

Matilda is briljant. Ze is een gevoelig meisje dat geweldig goed kan leren. Toen ze anderhalf was, kon Matilda al praten als een volwassene, met drie jaar kon ze lezen, en al vóór ze vijf was, las ze boeken van wereldberoemde schrijvers als Dickens, Hemingway, Kipling en Steinbeck.

Matilda’s ouders behandelen haar echter als een onderkruipsel. Ze vinden haar maar lastig en begrijpen niet waarom ze zo graag boeken leest. Zij en Matilda’s broer kijken het liefst de hele dag televisie.

Matilda besluit zich eens goed kwaad te maken. Ze bedenkt hilarische straffen voor haar ouders en sluit vriendschap met haar juf. Wanneer het waanzinnige hoofd van de school, juffrouw Bulstronk, haar ook wil aanpakken, ontdekt Matilda dat ze iets kan wat niemand anders kan.

Het verhaal sprak tot mijn verbeelding en als jongste kind met twee oudere broers leefde ik helemaal mee met het kleine meisje, dat niet sterk was, maar wel slim.”

Toets lessen januari

Zoals elk jaar worden er in januari weer verschillende toetsen afgenomen in de klassen. We willen graag de vooruitgang van alle kinderen in beeld brengen, daarom is het zeer belangrijk dat alle kinderen in januari naar hun lessen komen. Het afnemen van de toetsen is een grote organisatie, dus we vragen alle kinderen aanwezig te zijn, in het speciaal op 14 en 17 januari.

Aansluitend op de toetsing zullen er ook oudergesprekken plaats vinden in februari, hierover zullen ouders in het nieuwe jaar meer horen.

Expat kamp

Helaas kunnen wij binnen de ENSiB geen zomerkamp aanbieden, maar voor Nederlandse expatkinderen die in het buitenland wonen is er het Expatkamp in Nederland. Door het grote succes in 2017 worden er ook in 2018 twee kampen aangeboden. Deze worden gehouden op AMHC Amersfoort van 1 t/m 6 juli en van 22 t/m 27 juli. Hier ontmoet je andere expatkinderen en spreek je weer een week lang Nederlands. Super leuk dus! Meer informatie hierover vinden jullie op deze website.

Kinderen van over de hele wereld komen ieder jaar speciaal naar Nederland voor dit kamp of combineren dit kamp met een langer bezoek. Dit jaarlijks terugkerende sport- en taalkamp is voor kinderen van 6 t/m 17 jaar. Je wordt ingedeeld op leeftijd en je eigen niveau van sporten en taal.

 

En tot slot, de agenda voor januari

Woensdag 3 januari Les 4-6 pm
Zondag 7 januari Les 1-4 pm
Woensdag 10 januari Les 4-6 pm
Zondag 14 januari Les 1-4 pm
Woensdag 17 januari Les 4-6 pm
Zondag 21 januari Les 1-4 pm
Woensdag 24 januari Les 4-6 pm
Zondag 28 januari Les 1-4 pm
Woensdag 31 januari Les 4-6 pm

En dat was dan mijn laatste NieuwsFlits. Ik wil jullie allen enorm bedanken voor veel behulpzaamheid, Nederlandse gezelligheid, en jullie betrokkenheid, op welke manier dan ook, bij de ENSiB. En dan wensen we jullie, namens het hele ENSiB team, hele fijne feestdagen en de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!

Hartelijke groet,

Ilona Otten | EMAIL | TELEFOON: 857-756-3761

Onderwijscoördinator ENSiB

Website: http://www.ensib.org