NieuwsFlits december 2016

Beste ENSiB-ouders en geïnteresseerden,

 

Het is alweer tijd voor de kerstvakantie. Wat was het een geslaagd Sinterklaasfeest bij de ENSiB! Graag willen we Sinterklaas, de pieten en alle vrijwilligers enorm bedanken voor deze geslaagde en gezellige dag. En natuurlijk een groot dank je wel aan Juf Sylvia, Juf Linda en Juf Stephanie voor de zeer geslaagde organisatie. Voor een foto impressie van de dag, klik hier. Mochten jullie interesse hebben in meer foto’s die deze dag zijn genomen, dan kunnen jullie mij dit mailen.

Bibliotheek

Zoals eerder benoemd, hebben we bij de ENSiB een best grote boekencollectie waar we trots op zijn. Omdat boeken er zijn om gelezen te worden, willen we de bibliotheek ook echt inzetten als bibliotheek. Er zijn bijvoorbeeld heel veel mooie voorleesboeken, prentenboeken en informatieve boeken die in de klas niet altijd aan bod kunnen komen, maar zeker het lezen waard zijn. Bovendien zijn boeken een geweldige aanleiding om met de Nederlandse taal bezig te zijn als gezin. Ik zou dan ook zeker willen stimuleren dat de boeken uitgeleend worden. Hoe werkt het? In twee kasten van de bibliotheek hangen inschrijf lijsten. Hierop schrijf je de titel van het boek, je volledige naam, de datum van uitleen en, na het terugzetten op de goede plank, de datum van inleveren. Boeken mogen 2 weken geleend worden.

De laatste handelingen worden nog verricht om de hele bibliotheek op orde te krijgen, en alle boeken op onze digitale boekenlijst te zetten. Hiervoor een grote dank aan Marijke en Andrew die dit samen gedaan hebben. We kunnen het project pas afronden wanneer alle boeken ingevoerd zijn, daarom vragen wij aan alle ouders om na de kerstvakantie alle ENSiB boeken zo spoedig mogelijk in te leveren. Op deze manier kunnen alle boeken een label krijgen en ingevoerd worden, en hebben we een compleet overzicht van de boeken die we hebben. Dank jullie wel voor je medewerking!

Zoals jullie begrijpen zit er dus heel veel zorg achter het labelen van de bibliotheek, we willen jullie dan ook vragen er op te letten dat boeken altijd bij de juiste categorie terug komen te staan. De kleurenstickers op de zijkant vertellen je tot welke categorie het boek hoort. Nogmaals, dank voor jullie medewerking en veel plezier!

 

Toetsing

En nu het eerste halve schooljaar er bijna opzit, is het tijd voor de (januari)toetsing. Omdat het afnemen van de toetsen een grote organisatie is, vragen we alle kinderen aanwezig te zijn in januari (zie agenda). We willen graag de vooruitgang van alle kinderen in beeld brengen, daarom is het zeer belangrijk dat alle kinderen in januari naar hun lessen komen!

Aansluitend op de toetsing zullen er ook oudergesprekken plaats vinden in februari, hierover zullen ouders in het nieuwe jaar meer horen.

 

Agenda Januari 2017

woensdag 4 januari: 16.00 – 18.00

zondag 8 januari: les voor alle kinderen (woensdag en zondag) van 13.00 – 16.00

woensdag 11 januari: 16.00 – 18.00 (toetsing)

zondag 15 januari: 13.00 – 16.00 (toetsing)

woensdag 18 januari: 16.00 – 18.00 (toetsing)

zondag 22 januari: 13.00 – 16.00 (toetsing)

woensdag 25 januari: 16.00 – 18.00 (toetsing)

zondag 29 januari: 13.00 – 16.00 (toetsing)

 

En dan staan nu de vakantiedagen weer voor de deur. We hebben de start van deze feestelijke maand mogen inluiden met een zeer gelaagde borrel. Dank voor jullie komst! Voor volgend jaar, hopen we nog meer ouders te verwelkomen.

Tot slot wil ik graag iedereen bedanken voor zijn of haar inzet in het afgelopen jaar. Onze school blijft afhankelijk van de passie en betrokkenheid van iedereen die op welke manier dan ook bij de school betrokken is. Dus dank jullie wel, we kunnen samen weer terugkijken op een goed Nederlands jaar.

Namens ons hele team wens ik jullie fijne feestdagen en een gelukkig nieuw jaar. Hopelijk zien we jullie allemaal terug in 2017!

 

 

Mochten er vragen of opmerkingen zijn, dan hoor ik het graag!

 

Hartelijke groet, namens het ENSiB team,

Ilona Otten | EMAIL | TELEFOON: 857-756-3761

Onderwijscoördinator ENSiB

Website: http://www.ensib.org