NieuwsFlits begin September 2017

Beste ENSiB-Ouders,

Het laborday-weekend ligt alweer achter ons, en dus is het zover: ENSiB is klaar voor een nieuw schooljaar. We hopen dat jullie allemaal hebben kunnen genieten van een fijne, zonnige zomer, zodat we vol goede moed het nieuwe schooljaar tegemoet gaan!

Het team van ENSiB

Dit jaar gaan we gelukkig weer van start met veel vertrouwde gezichten binnen ENSiB.

Ten eerste is er het bestuur, die voor de ouders vooral achter de schermen hun taken vervullen. Ons bestuur bestaat uit: Harold Brink (voorzitter), Alex Nolte (penningmeester), Danny Haelewaters (secretaris) en Elisabeth Schadae Percelay (fondsenwerving). Helaas zullen we begin van dit schooljaar afscheid nemen van Willeke van der Maaten, die zich meerdere jaren met grote betrokkenheid heeft ingezet voor de school. Onze dank hiervoor is enorm groot!

De klassenindeling van 2017 – 2018 ziet er als volgt uit:

Woensdag:

peuters: Sien Verschave

kleuters: Else van Haastrecht (Ilona Otten geeft de 1e twee weken les.)

groep 3: Linda Adreani

groep 4/7: Viola van Rhijn en Danielle Hofmans.

Zondag:

peuters: Sien Verschave en Else van Haastrecht (om de week)

kleuters: Sylvia de Bruin

groep 3: Meinke Reindersma

groep 5/6: Linda Stuivenvold (in samenwerking met Stephanie Byttebier)

groep 7/8: Sarah Verhaeghen

 

De eerste schooldag

De eerste schooldag van dit schooljaar is op zondag 10 (1pm) of woensdag 13 (4pm) september. Bij binnenkomst zal duidelijk worden in welke lokalen de verschillende klassen zitten. Er zal door het bestuur een presentatie worden gegeven in de bibliotheek, waar alle ouders van harte uitgenodigd zijn. Dit is een mooie kans om de school te leren kennen, en ook om de andere ouders te ontmoeten. De bibliotheek van de school is te vinden door bij binnenkomst linksaf te slaan (en dus op de derde verdieping te blijven).

Alle ouders zullen voor de eerste schooldag van de leerkracht(en) een persoonlijk mailtje ontvangen met daarin alle benodigde informatie voor de eerste schooldag en het aankomende schooljaar.

Ook dit jaar zijn wij weer te gast in de British International School of Boston (BISB). Deze school is gelegen aan 416 Pond Street, Boston (Jamaica Plain).

De ouders die op woensdag hun kinderen brengen worden vriendelijke verzocht op parking lot C te parkeren. Op zondag zal er voldoende plek zijn op de parkeerplaats naast de school (parking lot B).

Zowel door ENSiB als door de BISB wordt uitdrukkelijk verzocht uw kind(eren) geen noten (of snacks die noten bevatten) mee te geven als tussendoortje. Dit in verband met kinderen die een notenallergie hebben. Alvast bedankt voor uw medewerking!

 

Cultuurdagen

Elk schooljaar verzorgen wij 4 cultuurdagen op een zondag. De voorbereidingen voor de eerste cultuurdag zijn al begonnen, deze staat in het teken van de Kinderboekenweek met als thema: Gruwelijk eng. De Nederlandse leesboeken voor de jaarlijkse veiling liggen alweer klaar, en er zijn weer behoorlijk wat leuke boeken gedoneerd voor de boekenmarkt. Noteren jullie de data vast?

15 oktober 2017: Kinderboekenweek: thema “Gruwelijk eng!!”

3 december 2017: Sinterklaas

4 maart 2018: “Ik houd van Holland & België” (Hopelijk kunnen we weer schaatsen!)

29 april 2018: Koningsdag

Naarmate de datum voor deze dagen dichterbij komt, ontvangt u natuurlijk via de NieuwsFlits meer gedetailleerde informatie.

 

Nieuwe methode groep 3

We zijn erg blij om te vertellen dat we dit jaar met een nieuwe methode aan de slag kunnen in groep 3! Ons team heeft ervoor gekozen om De veilig leren lezen-KIM-versie aan te schaffen. We hopen dat met deze aansprekende methode het leren lezen in groep 3 met nog meer plezier gaat gebeuren.

Lesdagen in september

Zondag 10 september Les 1-4 pm, eerste schooldag
Woensdag 13 september Les 4-6 pm, eerste schooldag
Zondag 17 september Les 1-4 pm
Woensdag 20 september Les 4-6 pm
Zondag 24 september Les 1-4 pm
Woensdag 27 september Les 4-6 pm

 

Tot slot willen we jullie graag wijzen op de verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven van ENSiB: op de website www.ensib.org staat alle informatie over de kalender, het team, de cultuurdagen, oude nieuwsflitsen enzovoorts. En tevens zijn we te vinden op facebook: http://www.facebook.com/ensiboston.

We wensen jullie alvast een goede start van het nieuwe Nederlandse schooljaar toe!

Mochten er vragen of opmerkingen zijn, dan hoor ik het graag!

Hartelijke groet, namens het ENSiB team,

Ilona Otten | EMAIL | TELEFOON: 857-756-3761

Onderwijscoördinator ENSiB

Website: http://www.ensib.org