NieuwsFlits april 2017

Beste ENSiB-ouders en geïnteresseerden,

Het is alweer zover, onze 4e cultuurdag van het jaar staat voor de deur: Koningsdag! Hebben jullie je al opgegeven? We hopen natuurlijk op mooi weer, maar een mooi feest zullen we er hoe dan ook van maken. De drankjes staan koud en de bitterballen worden gemaakt: Wij zijn er klaar voor!

In deze NieuwsFlits vertel ik jullie graag meer over de Koningsdag, over de inschrijvingen voor het volgende schooljaar, en er staan er ook weer wat tips voor jullie klaar.

Koningsdag

Hebben jullie je al ingeschreven? Dit jaar vieren we opnieuw Koningsdag samen met de NAF.  De dag vindt plaats in Saint Anthony’s Church in Cambridge; we beginnen daar met de taallessen en aansluitend zullen we een middag vol met Oer-Hollandse spelen en activiteiten hebben. Ook zal er een vrijmarkt en boekenmarkt worden gehouden (neem dus voldoende cash mee!).

Tijdens het kinderprogramma is er voor de ouders de mogelijkheid om bij te praten en nieuwe Nederlanders te ontmoeten, onder het genot van Hollandse hapjes en drankjes. Uiteraard kunnen jullie de kinderen ook aanmoedigen tijdens de spelen of over de vrijmarkt struinen op zoek naar nieuwe boeken, speelgoed of Hollandse lekkernijen!

We hopen jullie en jullie kinderen te mogen verwelkomen op deze gezellige dag; schrijf je snel in om zeker te zijn van een toegangsbewijs!

  • Datum: zondagmiddag 30 april van 1:30-6.30 pm.
  • 1:30-3:45 pm: Taallessen
  • 3:45 – 4 pm: Groepsfoto met alle ENSiB-kinderen
  • 4-5 pm: Koningsspelen en borrel ouders
  • 5-6:30 pm: Borrel, boekenmarkt, vrijmarkt.
  • Locatie: Saint Anthony’s Church, 400 Cardinal Medeiros Avenue – Cambridge
  • Kosten:$10 per kind, ouders $15 (inclusief hapjes en 2 drankjes).

Voor meer informatie en inschrijven:  http://ensib.org/wordpress/koningsdag2017/

Ondanks een andere locatie maakt deze cultuurdag onderdeel uit van ons normale lesprogramma, dus we verwachten al onze leerlingen zodat we er een groot feest van kunnen maken met elkaar!

Ben je (nog) geen lid van ENSiB, maar wel nieuwsgierig naar wat wij aanbieden? Voor externe kinderen is er de mogelijkheid om een taalles bij te wonen op deze dag. Mocht je daar interesse in hebben, kun je contact opnemen met Ilona Otten.

Inschrijvingen volgend schooljaar

De inschrijvingen voor het schooljaar 2017-2018 zijn van start gegaan! De eerste leerlingen staan alweer ingeschreven. Schrijven jullie je ook zo spoedig mogelijk in?

Belangrijke data:

– 8 mei 2017: Indien jullie je kind(eren) inschrijven vóór deze datum ontvangen jullie $100 korting op het inschrijfgeld per kind ($50 korting voor Peutergroep en Tienergroep).

– 19 juni 2017: Om reeds voor het einde van het schooljaar de mogelijkheden te bekijken om beide lesdagen (woensdag en zondag) te kunnen aanbieden, vragen we jullie met klem om zo snel mogelijk, uiterlijk op 19 juni 2017, in te schrijven. Zo kunnen wij, bestuur & coördinator, aan de slag met de groepsindeling. Bij voldoende inschrijvingen bieden we, naast groepen 1 t/m 8, opnieuw een Peutergroep en Tienergroep aan.

Voor alle informatie over de inschrijvingen, zie deze link.

Inschrijven kan hier.

Het boek van de maand

In onze bibliotheek hebben we ook een afdeling met informatieve boeken, hebben jullie die al ontdekt? Je vindt hier boeken over de natuur, het lichaam, over Nederland en je vindt bijvoorbeeld ook een atlas. Dit zijn allemaal leuke en leerzame boeken, die we in de klas niet altijd kunnen inzetten. Dus voel je vrij om ze eens een week mee naar huis te nemen en samen met jullie kind weer eens wat nieuws te leren!

IMG_20170208_175127

Meer inspiratie

April was de maand van het Samen Leren Lezen project. Hebben jullie genoten van het extra samen lezen? Hoewel niet iedereen lezen als een plezier ervaart, is het wel de manier om in contact te komen met heel veel informatie en verhalen. En het is een hele goede manier om nieuwe woorden in je taal te leren. Om beter te worden in lezen, zullen je (helaas voor sommigen) leeskilometers moeten maken. Strips, verhalen, romans, of dagboeken: het soort maakt niet uit, als er maar gelezen wordt!

De volgende site is een zeer behulpzame site voor alle kinderen die lezen. Ze kunnen op eigen niveau oefenen met het lezen, en oefenen om op tempo te lezen. Een hele goede oefening dus. Kijk maar: http://www.avi-lezen.nl/site/

En daarnaast heb je bijvoorbeeld ook nog de mogelijkheid tot het lenen van (luister)boeken uit de Nederlandse bibliotheek. Er zijn veel nieuwe luisterboeken beschikbaar geworden. Als je hier lid van bent (of wordt), heb je toegang tot vele schatten aan boeken. Om een idee te krijgen van welke boeken, kijk hier.

Meer tips en artikelen zijn te vinden op deze pagina.

Vervanging Juf Rimke

Zoals jullie misschien al gehoord hebben, zullen we deze maand helaas afscheid nemen van Juf Rimke. Na 5 jaren in Boston te zijn geweest, zal zij met haar gezin weer terug keren naar Nederland. We zullen haar missen! Maar gelukkig staat juf Danielle met veel enthousiasme klaar om haar lessen over te nemen.

Nieuw bestuurslid en leerkrachten gezocht!

Zoals jullie al hebben kunnen lezen, zijn we druk opzoek naar een nieuw bestuurslid voor volgend jaar. Ken of ben jij hier een geschikt persoon voor? Neem dan contact op met Willeke van der Maaten.

En met het ook op het volgende schooljaar, zijn we ook weer opzoek naar nieuwe (inval)leerkrachten. Mocht je daar interesse in hebben, neem ook dan contact op met Willeke.

Lesdagen in Mei

Woensdag 3 mei Les 4-6 pm
Zondag 7 mei Les 1-4 pm
Woensdag 10 mei Les 4-6 pm
Zondag 14 mei Les 1-4 pm
Woensdag 17 mei Les 4-6 pm
Zondag 21 mei Les 1-4 pm
Woensdag 24 mei Les 4-6 pm
Zondag 28 mei Les 1-4 pm
Woensdag 31 mei Geen les

Mochten er vragen of opmerkingen zijn, dan hoor ik het graag!

Hartelijke groet, namens het ENSiB team,

Ilona Otten | EMAIL | TELEFOON: 857-756-3761

Onderwijscoördinator ENSiB

Website: http://www.ensib.org