Maarten Hoek

Hallo allemaal,

Mijn naam is Maarten en ik ben, samen met mijn gezin (Sofia -10 en Freya-8), deze zomer (2018) naar Boston verhuisd. Hiervoor hebben wij zes jaar in Tanzania gewoond en kennis gemaakt met de voordelen van het actief deelnemen aan een Nederlandse school.

Mijn beide dochters zijn geboren in Engeland en zijn volledig Engelstalig opgevoed doordat mijn vrouw uit Slovenië komt en geen Nederlands spreekt, en de kinderen de internationale school in Tanzania hebben gevolgd. Dankzij het deelnemen aan de Nederlandse school in Tanzania kunnen zij op vakanties moeiteloos vriendjes maken met hun landgenoten, en hebben zij, ondanks ons nomadisch bestaan, toch het gevoel echt Nederlands te zijn. Dit gevoel van “roots” geeft een belangrijke stabiele factor in hun leven.

Ik werk bij de NGO Madaktari Africa als general manager. Ons doel is het verbeteren van de gezondheidszorg in Tanzania door training, coaching en teaching. Neem vooral een kijkje op onze website als je meer wilt weten over onze activiteiten (www.madaktari.org). Omdat mijn werk flexibel is, en ik de voordelen van het deelnemen aan een Nederlandse school duidelijk heb kunnen waarnemen bij mijn dochters, heb ik besloten dit jaar actief bij te dragen aan de ENSIB.

Onder begeleiding van Linda zal ik groep 2 onder mijn hoede nemen op de woensdagen. De nadruk bij het ontwikkelen van de Nederlandse taal zal liggen op het uitbreiden van de woordenschat en de beginnende geletterdheid. Bij de letters gaan we vooral veel oefenen met de klinkers, omdat deze anders klinken in het Nederlands dan in het Engels. Dit gaan wij doen aan de hand van leuke thema’s en onderwerpen die kleuters van deze leeftijd aanspreken en aansluiten bij de Nederlandse en Vlaamse cultuur. Samen met het bestaande team hoop ik er vooral een leuk jaar van te maken zodat de kinderen met plezier naar school gaan.

Tot op de ENSiB!
Maarten