Linda Stuivenvolt

Linda S

Hallo allemaal,

Mijn naam is Linda en ik woon inmiddels ruim zes jaar in de Verenigde Staten. In de zomer van 2015 zijn mijn man Greg en ik in New Hampshire komen wonen, na vier jaar in New York te hebben gewoond. Sinds oktober 2016 mogen we ook ons dochtertje Anna tot ons gezin rekenen.

In 2004 ben ik afgestudeerd als ontwikkelingspsycholoog aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens mijn studie heb ik mij voornamelijk gericht op de (intellectuele) ontwikkeling van kinderen. Daarnaast werk ik al meer dan vijftien jaar met meertalige kinderen en adolescenten in een onderwijssetting. Dit zowel in Nederland als in Dubai en New York. In Dubai heb ik drie jaar gewerkt als leerkracht, directrice en counselor op een Amerikaanse en Engelse internationale school.

In New York heb ik gedurende vier schooljaren gewerkt bij NTC ’t Klokhuis, de op één na grootste school voor Nederlandstalige kinderen in het buitenland. Hier werkte ik als leerkracht met diverse groepen peuters en kleuters en een aparte groep kinderen tot 15 jaar die Nederlands als tweede taal leerden. De laatste anderhalf jaar was ik tevens coördinator voor het peuter- en kleuteronderwijs en heb ik het curriculum verder helpen ontwikkelen voor de school. Daarnaast werk ik als Language Instructor en Language Rater bij het taleninstituut Berlitz.

Ik vind het geweldig om een bijdrage te kunnen leveren aan het ontwikkelen en bijhouden van onze taal voor Nederlandse en Vlaamse kinderen in Amerika. Sinds 2015 geef ik met veel plezier les aan de groepen 4, 5 en 6 bij de Eerste Nederlandse School in Boston en vanaf januari 2018 zal ik naast mijn bijdrage als leerkracht in groep 5/6 de school verder gaan versterken als onderwijscoördinator. Een leuke nieuwe uitdaging waar ik veel zin in heb! Graag tot ziens bij de ENSiB!