Laura Ceyssens

Ik ben Laura, afkomstig uit Hasselt, Belgie.
Afgelopen zomer ben ik met mijn man en onze drie kinderen (Juliette 2014, Helena 2016 en Sophia 2018) naar Boston verhuisd. Wij waren onmiddellijk gewonnen voor het initiatief van ENSIB. Aangezien wij na 2 jaar naar België zullen terugkeren blijft de Nederlandse taal erg belangrijk voor ons en onze kinderen.
Hoewel ik van opleiding tandarts ben, heb ik altijd veel plezier gehad in het lesgeven en begeleiden. Proberen anderen iets aan te leren. Ik heb vele jaren zeilles gegeven aan kinderen en jongvolwassenen, en genoot erg van het begeleiden van jongere studenten tijdens mijn voortgezette opleiding aan de universiteit.
Mijn affiniteit voor kinderen spreekt voor zich. Tijdens mijn studententijd was ik 7 jaar lang actief als leidster in de jeugdbeweging, meestal van de jongste groep. Toen mij enkele weken geleden vanuit ENSIB gevraagd werd om als vervangster in te springen, heb ik dan ook geen moment getwijfeld.
Ik kijk er naar uit om op zondag de peuters en groep 1 voor mijn rekening te nemen. Samen met Marijke ga ik proberen aan de hand van enkele thema’s de kinderen in onze mooie Nederlandse taal te begeleiden.