Koningsdag 2018 – De Inschrijving Is Geopend!


Programma:

We beginnen met de taallessen voor de ENSIB kinderen.  Ondanks dat dit een andere locatie is, maakt deze cultuurdag integraal onderdeel uit van het normale ENSiB lesprogramma. We gaan er vanuit dat al onze leerlingen op deze feestelijke dag erbij kunnen!

ENSiB programma (alleen ENSiB kinderen): *

1:30 – 3:40 pm: Taallessen voor ENSiB kinderen (leslokaaltjes bij hal)

1:30 –  1:45 pm  Aanmelden ENSiB ouders voor Koningsdag (Grote zaal)

* Verzoek ENSiB ouders: graag extra water + snackje meenemen voor tijdens de taalles en eerst kinderen naar het leslokaal brengen. Dan direct zelf aanmelden voor de Koningsdag bij de registratietafel voor ontvangst naambadge & bonnen. Kinderen worden geregistreerd in de les via de docenten. (Tijd tussen 1:45 pm – 3:30 pm vrij te besteden in de omgeving van de kerk). Borrel start om 3:30 pm in de Grote zaal.

Aansluitend start het Koningsdag programma voor de rest van de genodigden. We hebben weer voor ALLE kinderen een middag vol met leuke nieuwe oer-Hollandse spelen en activiteiten tijdens de Koningsspelen!

Koningsdag programma (alle ENSiB + NAF genodigden):

3:30 – 6:00 pm: Aanmelden (overige) genodigden, borrel, boeken/speelgoedmarkt, vrijmarkt, silent auction (Grote zaal).

Kinderprogramma (voor alle kinderen van 2,5-12 jaar):

3:45 – 4:00 pm: Groepsfoto + koningslied met alle kinderen (Grote zaal).

4:00 – 5:00 pm: Koningsspelen kinderen (Binnenplaats).

Ook zal er een vrijmarkt worden georganiseerd waar alle kinderen zelf een bijdrage kunnen leveren: speelgoed verkopen, een act opvoeren of muziek maken etc. Voor meer informatie over de vrijmarkt voor kinderen neem contact op met Elisabeth Schadae-Percelay.

Tijdens de Koningsspelen is er voor de ouders en overige genodigden de mogelijkheid om bij te praten en andere Nederlanders (en bevriende Vlaamse Belgen!) te ontmoeten, onder het genot van Hollandse hapjes (o.a. bitterballen!) en drankjes.

Uiteraard kunnen jullie de kinderen ook aanmoedigen tijdens de spelen of opzoek gaan naar nieuwe boeken, speelgoed of Hollandse lekkernijen! (Denk aan speculaas, stroopwafels, saucijzenbroodjes etc.).

Muziek wordt dit jaar verzorgd door DJ Roel! (Nederlandstalige muziek/muziek van NLse bodem)

Natuurlijk staan we ook nog een momentje stil bij onze koning Willem-Alexander!

Dresscode: veel ORANJE

(met een vleugje rood/wit/blauw)!!!

Kosten ENSiB leden

Inschrijvingen en betaling vinden plaats via de NAF website.

Kosten (gratis non-alcoholische drankjes + NL hapjes):

  • $12,- per ENSiB kind (incl. Koningspelen)*,
  • $18,- voor ENSiB volwassenen (inclusief bonnen voor 2 alcoholische drankjes à $4,-/drankje**).
  • Kosten voor NIET_ENSiB leden (zie inschrijving website van de NAF).

 * Kinderen onder 2 jaar gratis toegang.                     

**Alleen op vertoon van een geldig ID kaart.

Neem ook mee: goed humeur + voldoende CASH! (Er kan niet met pin,- of creditcard betaald worden op de locatie)!

We hopen jullie en jullie kinderen te mogen verwelkomen op deze top dag; schrijf je snel in want OP=OP! 😉

Steun aan ENSiB!

Voor de ENSiB is de Koningsdag, met de boekenmarkt, de speelgoedmarkt en de silent auction, één van de manieren om extra inkomsten te verwerven voor de school waarmee we onder andere nieuwe leesboeken, lesmateriaal en leermethodes voor onze kinderen kunnen aanschaffen.

Heb je nog ergens Nederlandstalige boeken (kinderboeken of volwassenen boeken) óf (niet meer gebruikt) speelgoed op zolder/in de kast liggen voor donatie, dan zijn deze meer dan welkom. Tevens zijn we op zoek naar leuke, interessante donaties (in goederen/service) voor onze silent auction. Neem voor meer informatie contact op met Elisabeth Schadae-Percelay

Vrijwilligers nodig!

We verwachten wederom een paar honderd mensen op de Koningsdag. De dag kan geen succes worden zonder de vele vrijwilligers die ons helpen op de locatie. Tussen 1:30pm en 6:45pm zouden we graag wat extra handjes van ouders kunnen gebruiken voor zowel de Koningsspelen, de boekenmarkt/speelgoedmarkt als het optuigen en afruimen van de Grote Zaal e.d. “Vele handen maken licht werk”. Ben je een (half) uurtje beschikbaar en wil/kan je even meehelpen, stuur dan een berichtje aan Renate van Houten-Timmerman. Dank alvast.

Nieuwsgierig naar de ENSiB?

Nog niet ingeschreven bij ENSiB, maar jullie en/of jullie kind(eren) zijn wel nieuwsgierig naar wat wij aanbieden?

Voor externe kinderen, die deelnemen aan de Koningsdag, bieden we de mogelijkheid om een keer een taalles bij te wonen ná de Koningsdag op onze reguliere leslocatie (BISB) op één van de woensdagen (4pm-6pm) of zondagen tot aan de zomer (1pm-4pm). Neem hiervoor contact op met onze onderwijscoördinator, Linda Stuivenvolt.

 

Belangrijkste sponsors: