Kleuterleid(st)er groep 2 zondag gezocht

Eerste Nederlandstalige School in Boston zoekt kleuterleid(st)er groep 2 (M/V) voor zondag, 4 u/week. 

Spreek je Nederlands en zou je het leuk vinden om te werken met kinderen tussen 5 en 6 jaar aan het bijhouden van de Nederlandse taal en cultuur? De Eerste Nederlandstalige School in Boston (ENSiB) is per 1 juni 2019 op zoek naar een enthousiaste en gedreven kleuterleid(ster) voor onze groep 2 die het docententeam komt versterken op zondag. Alle ENSiB primiare onderwijsklassen komen bijeen op zondagochtend van 9:30 am tot 12:30 pm op onze school die is gehuisvest in de British International School of Boston.

ALGEMENE INFORMATIE

ENSiB is een erkende school voor Nederlandse taal en cultuur (NTC) in het buitenland en volgt het Nederlandse onderwijssysteem. De school is gehuisvest in de British International School of Boston. Wij bieden lessen aan zondagochtend voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar en doordeweeks aan een tienergroep (vanaf 12 jaar). Daarnaast bieden wij in overleg privé- en groepslessen in de Nederlandse taal aan. De school heeft een hecht team van docenten, enthousiaste ouders en vrijwilligers, en een betrokken bestuur, waardoor we een prettige, stimulerende werkomgeving kunnen bieden.

FUNCTIE

In deze kleutergroep wordt de lesmethode Ik & Ko gebruikt, waarbij thematisch wordt gewerkt. Richting het einde van het schooljaar wordt er een begin gemaakt met de methode Veilig Leren Lezen, ter voorbereiding op groep 3. Hierbij richt je je op het uitbreiden van de woordenschat, de ontwikkeling van beginnende geletterdheid en het herkennen van klanken bij de leerlingen. Het doel is om het Nederlands van de kleuters verder te ontwikkelen, sociale contacten met Nederlandse en Vlaamse leeftijdsgenootjes te stimuleren en  de leerlingen voor te bereiden op de overgang naar groep 3. Andere taken tijdens de les bestaan uit het helpen maken van werkbladen, voorlezen, taalgericht spel uitvoeren en het stimuleren van samenwerking en sociale vaardigheden. Twee maal per jaar worden er rapporten geschreven waarin je melding doet van de (taal)ontwikkeling van je leerlingen en voer je oudergesprekken over de voortgang van de leerling. Eénmaal per jaar neem je de lettertoets af. Daarnaast neem je deel aan de maandelijkse teamvergaderingen en de vier-jaarlijkse cultuurdagen op zondag.

PROFIEL

Ervaring in het onderwijs en/of ervaring met het werken met (jonge) kinderen heeft de voorkeur maar is geen vereiste. Kandidaten wonen in (de omgeving van) Boston beschikken over een geldige Amerikaanse werkvergunning beschikken, of kunnen deze verkrijgen.

SALARIS

Salaris voor deze functie is op uurbasis. De hoogte van het salaris wordt bepaald op basis van je diploma(’s) en ervaring. Je krijgt naast de lesuren ook betaalde tijd voor het klaarzetten en opruimen van je lokaal, voor de les, het voeren van oudergesprekken en voor de cultuurdagen.

SOLLICITATIEPROCEDURE

 Wij zoeken iemand die beschikbaar is per 1 juni 2019, voor de laatste maand van het huidige schooljaar, en vanaf eind augustus 2019 voor het nieuwe schooljaar. Ook als je eerder of pas later beschikbaar bent, horen we graag van je. Na een kennismakingsgesprek met het schoolbestuur volgt een gesprek met de onderwijscoördinator en kan je een keer meedraaien met een les zodat je kan kijken hoe onze school werkt en wat je rol precies inhoudt.


Heb je interesse, wil je meer informatie of heb je vragen, neem dan contact op
met Renate van Houten-TimmermanWe kijken uit naar je bericht.