ENSiB zoekt kleuterleid(st)er voor 5 u/week op woensdagmiddag

Spreek je Nederlands, heb je ervaring in het onderwijs en zou je het leuk vinden om te werken aan het bijhouden van de Nederlandse taal en cultuur met kinderen van 4-5 jaar? De Eerste Nederlandstalige School in Boston (ENSiB) is per 1 maart 2018 op zoek naar een enthousiaste leid(st)er voor de kleutergroep op woensdagmiddag van 4 tot 6 pm. 

ALGEMENE INFORMATIE

ENSiB is een erkende school voor Nederlandse taal en cultuur (NTC) in het buitenland en volgt het Nederlandse onderwijssysteem. De school is gehuisvest in de British International School of Boston. Wij bieden lessen aan op woensdag en zondag voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar. Daarnaast bieden wij in overleg privé- en groepslessen in de Nederlandse taal aan. De school heeft een hecht team van docenten, enthousiaste ouders en vrijwilligers, en een betrokken bestuur, waardoor we een prettige, stimulerende werkomgeving kunnen bieden.

FUNCTIE

In de kleutergroep wordt de lesmethode Ik & Ko gebruikt. Als leid(st)er in deze groep richt je je op het uitbreiden van de woordenschat, de ontwikkeling van beginnende geletterdheid en het herkennen van klanken. Het doel is om het Nederlands van de kleuters verder te ontwikkelen, sociale contacten met Nederlandse en Vlaamse leeftijdsgenootjes te stimuleren en ze voor te bereiden op de overgang naar groep 3. Andere taken tijdens de les bestaan uit het voorbereiden van werkbladen, voorlezen, taalgericht spel uitvoeren en het stimuleren van samenwerking en sociale vaardigheden. Tweemaal per jaar worden er rapporten geschreven waarin je melding doet van de (taal)ontwikkeling van je leerlingen en eenmaal per jaar voer je oudergesprekken op basis van het rapport. Daarnaast verwachten we dat je een actieve deelname biedt aan de maandelijkse docentenvergaderingen en de vierjaarlijkse cultuurdagen op zondag.

PROFIEL

Ervaring in het onderwijs en ervaring met het werken met (jonge) kinderen heeft de voorkeur maar is geen vereiste. Kandidaten die beschikken over een onderwijscertificaat hebben voorrang. Kandidaten moeten over een Amerikaanse werkvergunning beschikken, of deze zelf kunnen verkrijgen.

SALARIS

Salaris voor deze functie is op uurbasis. De hoogte van het salaris wordt bepaald op basis van je diploma(’s) en ervaring. Je krijgt naast de lesuren ook betaalde tijd voor het klaarzetten en opruimen van je lokaal, voor de voorbereiding die je nodig hebt voor je lessen, het opstellen van de rapporten en het voeren van oudergesprekken.

SOLLICITATIEPROCEDURE

Startdatum is 1 maart 2018 maar ook als je eerder of later beschikbaar bent, horen we graag van je. Na een kennismakingsgesprek met het schoolbestuur volgt een gesprek met de onderwijscoördinator en een proefles zodat we je omgang met de kinderen kunnen beoordelen.

Voor meer informatie en om te solliciteren, neem per email contact op met bestuurslid Renate van Houten-Timmerman. We kijken uit naar je bericht.