ENSiB zoekt 1 of meerdere docent(en) primair onderwijs voor 3 – 8 u/week

ENSiB zoekt docent(en) primair onderwijs voor 3-8 u/week

 

Spreek je Nederlands en zou je het leuk vinden om te werken met kinderen in het primair onderwijs? De Eerste Nederlandstalige School in Boston (ENSiB) is voor het schooljaar 2018-2019 op zoek naar 1 of meerdere enthousiaste docenten voor de groepen 3 t/m 8 die het docenten team komt versterken op woensdag, zondag of beide dagen. Onze leerlingen komen bijeen op woensdag van 4 tot 6 pm en op zondag van 1 tot 4 pm op onze school.

 

ALGEMENE INFORMATIE

 

De ENSiB is een erkende school voor Nederlandse taal en cultuur (NTC) in het buitenland en volgt het Nederlandse onderwijssysteem. De school is gehuisvest in de British International School of Boston. Wij bieden lessen aan op woensdag en zondag voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar. Daarnaast bieden wij in overleg privé- en groepslessen in de Nederlandse taal aan. De school heeft een hecht team van docenten, enthousiaste ouders en vrijwilligers, en een betrokken bestuur, waardoor we een prettige, stimulerende werkomgeving kunnen bieden.

 

FUNCTIE

 

Je takenpakket als docent primair onderwijs bij de ENSiB bestaat onder andere uit het voorbereiden van de taallessen, het geven van onderwijs aan een (combinatie-) basisschoolklas, het schrijven van lesplannen en evaluaties, het afnemen van toetsen en het bijhouden van resultaten. Het zorgdragen voor een open, positieve, heldere en stimulerende leeromgeving voor de leerlingen evenals het signaleren en opvolgen van didactische behoeften is tevens een belangrijk deel van je takenpakket. Tweemaal per jaar schrijf je rapporten en voer je oudergesprekken over de voortgang van je leerlingen. Daarnaast lever je een bijdrage aan het waarborgen van de onderwijskwaliteit en ontwikkeling van het lesprogramma. Verder neem je deel aan de maandelijkse teamvergaderingen en de vier-jaarlijkse cultuurdagen op zondag.

 

PROFIEL

 

Kandidaten spreken vloeiend Nederlands en hebben affiniteit met het werken met kinderen. Onderwijsbevoegdheid voor het primair en/of voortgezet onderwijs en/of relevante ervaring in het Nederlandstalige onderwijs verdient de voorkeur, maar is geen vereiste. Kandidaten wonen in (de omgeving van) Boston en beschikken over een geldige Amerikaanse werkvergunning, of kunnen deze verkrijgen.

 

SALARIS

 

Salaris voor deze functie is op uurbasis. De hoogte van het salaris wordt bepaald op basis van je diploma(’s) en ervaring. Je krijgt naast de lesuren ook betaalde tijd voor het klaarzetten en opruimen van je lokaal, voor de les, het voeren van oudergesprekken en voor de cultuurdagen. Er is aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en mogelijkheden tot bijscholing via het NOB.

 

SOLLICITATIEPROCEDURE

 

Wij zoeken iemand die beschikbaar is vanaf eind augustus 2018 voor het nieuwe schooljaar. We horen ook graag van je als je eerder of pas later beschikbaar bent. Na een kennismakingsgesprek met het schoolbestuur volgt een gesprek met de onderwijscoördinator en kun je een keer meedraaien met een les zodat je kan kijken hoe onze school werkt en wat je rol precies inhoudt.

 

Heb je interesse, wil je meer informatie of heb je vragen, neem dan contact op met Renate van Houten-Timmerman. We kijken uit naar je bericht.