ENSiB zoekt docenten volwassenenonderwijs (flexibele uren)

Spreek je Nederlands, heb je ervaring in het onderwijs en zou je het leuk vinden om te werken aan het bijhouden van de Nederlandse taal en cultuur met tieners en/of volwassenen? De Eerste Nederlandstalige School in Boston (ENSiB) heeft de ambitie om het aanbod aan taalonderwijs voor volwassenen uit te bouwen en is per direct op zoek naar een of meerdere enthousiaste en ervaren docenten om deze ambitie waar te maken. Docenten in het volwassenenonderwijs geven lessen aan volwassenen en tieners vanaf 12 jaar, zowel privé als in groep, op locaties in overleg met de student(en) – dit kan zijn thuis bij (een van) de student(en), op school, of in een bibliotheek. Online lessen behoren ook tot de mogelijkheden.

 

ALGEMENE INFORMATIE

 

ENSiB is een erkende school voor Nederlandse taal en cultuur (NTC) in het buitenland en volgt het Nederlandse onderwijssysteem. De school is gehuisvest in de British International School of Boston (BISB). Wij bieden lessen aan op zondag voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar en doordeweeks aan een tienergroep. Daarnaast bieden wij in overleg privé- en groepslessen (online en op locatie) in de Nederlandse taal aan, aan tieners en volwassenen. De school heeft een hecht team van docenten, enthousiaste ouders en vrijwilligers, en een betrokken bestuur, waardoor we een prettige, stimulerende werkomgeving kunnen bieden. De positie van docent voor het volwassenenonderwijs kan gecombineerd worden met de positie van invaldocent op zondag (taalonderwijs voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar).

 

FUNCTIE

 

Als docent in het volwassenenonderwijs zul je voornamelijk werken met volwassenen die Nederlands als tweede taal leren. Er worden tevens lessen aangeboden aan tieners die een aantal jaar les hebben gevolgd binnen het NTC-onderwijs dat de ENSiB aanbiedt en die dus over een grotere basiskennis van de taal beschikken. De methode waarmee je werkt is ontworpen voor deze populatie anderstalige leerlingen en richt zich op het uitbreiden van de woordenschat, het aanleren van grammatica en het leren converseren in het Nederlands. We bieden zowel individuele lessen als groepslessen aan. Als docent zorg je dat de lessen goed aansluiten op het niveau van de leerlingen waar je mee werkt. Daarnaast lever je een bijdrage aan het verder professionaliseren van het lesprogramma.

 

PROFIEL

 

De kandidaten dienen te beschikken over Nederlands als moedertaal. Ervaring in het onderwijs heeft de voorkeur maar is geen vereiste. Kandidaten die beschikken over een onderwijs certificaat of -diploma hebben voorrang. Kandidaten zijn bereid om op diverse locaties in (de omgeving van) Boston les te geven dan wel online les te geven – in overleg met de student(en). Kandidaten moet over een Amerikaanse werkvergunning beschikken, of deze zelf kunnen verkrijgen.

 

SALARIS

 

Salaris voor deze functie is op uurbasis. De hoogte van het salaris wordt bepaald op basis van je diploma(’s) en ervaring. Je krijgt naast de lesuren ook betaalde tijd voor de voorbereiding van je lessen.

 

SOLLICITATIEPROCEDURE

Startdatum per direct maar ook als je later beschikbaar bent horen we graag van je. Na een eerste kennismakingsgesprek volgt een gesprek met het schoolbestuur waarop je de kans krijgt om een keer mee te lopen met een andere docent uit het volwassenenonderwijs. Voor meer informatie en om te solliciteren, neem per email contact op met bestuurslid Renate van Houten-Timmerman [email protected]. We kijken uit naar je bericht.