Emilie Schoots

emilieHallo, ik ben Emilie Schoots en sinds vorig schooljaar invaldocent bij ENSiB. Alweer een dik jaar geleden heb ik, samen met mijn man, de grote oversteek gemaakt: van Amsterdam naar Boston, Charlestown. Vlak voor vertrek heb ik nog mijn masters International Public Law en Strafrecht afgerond.

Inmiddels ben ik met veel plezier als consultant aan de slag bij Oxfam America op de Private Sector Department, waar ik mij focus op het tegengaan van armoede en onrecht in de voedselindustrie. Samen met tien invloedrijke voedselbedrijven, zoals Mars en Coca Cola, proberen we wereldwijd het leven van kleinschalige boeren en arbeiders te verbeteren.

Naast mijn studie heb ik altijd veel met kinderen gewerkt. Zo heb ik kinderen met een taalachterstand bijles gegeven, jarenlang kampen geleid en ben ik hockeycoach en trainster geweest van meerdere jeugdteams. Met als speelveld het leslokaal en de Nederlandse taal als bal, heb ik ontzettend veel zin om met uw kind en zijn/haar klasgenoten – als team – aan de slag te gaan.