Docent groep 3 gezocht voor 4 – 6 u/week (zondag)

 

 

 

 

 

 

 

ENSiB zoekt docent primair onderwijs (groep 3) voor 4 – 6 u/week 

Spreek je Nederlands en zou je het leuk vinden om te werken met kinderen in het primair onderwijs? De Eerste Nederlandstalige School in Boston (ENSiB) is per direct op zoek naar een enthousiaste docent (m/v) voor groep 3 die het team komt versterken op zondag voor de les van 1 tot 4 pm.

ALGEMENE INFORMATIE

De ENSiB is een erkende school voor Nederlandse taal en cultuur (NTC) in het buitenland en volgt het Nederlandse onderwijssysteem. De school is gehuisvest in de British International School of Boston. Wij bieden lessen aan op woensdag (4-6pm) en zondag (1-4pm) voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar. Daarnaast bieden wij in overleg privé- en groepslessen in de Nederlandse taal aan. De school heeft een hecht team van docenten, enthousiaste ouders en vrijwilligers, en een betrokken bestuur, waardoor we een prettige, stimulerende werkomgeving kunnen bieden.

FUNCTIE

Groep 3 wordt bij de ENSiB aangeboden aan kinderen die tenminste 6 jaar oud zijn. (Het leerjaar loopt hierbij parallel aan 1st grade in het Amerikaanse dagonderwijs). In groep 3 ligt de focus op het leren lezen; leerlingen in groep 3 leren woordje voor woordje en letter voor letter herkennen. We werken bij de ENSiB met de lesmethode “Veilig Leren Lezen”, de KIM versie. Je takenpakket als docent groep 3 bij de ENSiB bestaat onder andere uit het voorbereiden van de taallessen aan de hand van de lesmethode, het geven van onderwijs aan groep 3, het schrijven van lesplannen en evaluaties, het afnemen van toetsen en het bijhouden van resultaten. Het zorgdragen voor een open, positieve, heldere en stimulerende leeromgeving voor de leerlingen evenals het signaleren en opvolgen van didactische behoeften is tevens een belangrijk deel van deze functie. Tweemaal per jaar schrijf je rapporten en voer je oudergesprekken over de voortgang van je leerlingen. Daarnaast lever je een bijdrage aan het waarborgen van de onderwijskwaliteit en ontwikkeling van het lesprogramma. Verder neem je deel aan de maandelijkse teamvergaderingen en de vier-jaarlijkse cultuurdagen op zondag. In de periode voorafgaand aan de start van het lesjaar, op 9 september 2018, zal er gelegenheid geboden worden je in de lesmethode te verdiepen.

PROFIEL

Kandidaten spreken vloeiend Nederlands en hebben affiniteit met het werken met kinderen. Onderwijsbevoegdheid voor het primair en/of voortgezet onderwijs en/of relevante ervaring in het Nederlandstalige onderwijs verdient de voorkeur, maar is geen vereiste. Kandidaten wonen in (de omgeving van) Boston en beschikken over een geldige Amerikaanse werkvergunning, of kunnen deze verkrijgen.

SALARIS

Salaris voor deze functie is op uurbasis. De hoogte van het salaris wordt bepaald op basis van je diploma(’s) en ervaring. Je krijgt naast de lesuren ook betaalde tijd voor het klaarzetten en opruimen van je lokaal, voor de les, het voeren van oudergesprekken en voor de cultuurdagen. Er is aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en mogelijkheden tot bijscholing via het NOB.

SOLLICITATIEPROCEDURE

Wij zoeken iemand die, per direct, beschikbaar is voor het nieuwe schooljaar 2018-2019 op zondagmiddag. We horen ook graag van je als je pas later beschikbaar bent en/of ook interesse hebt in het lesgeven op woensdag. Na een kennismakingsgesprek met het schoolbestuur volgt een gesprek met de onderwijscoördinator en kun je een keer meedraaien met een les zodat je kan kijken hoe onze school werkt en wat je rol precies inhoudt.

Heb je interesse, wil je meer informatie of heb je vragen, neem dan contact op met Renate van Houten-Timmerman. Deadline voor reactie: 1 augustus 2018. We kijken uit naar je bericht.

We kunnen kandidaten alleen opnemen in de procedure als ze in (de omgeving van) Boston wonen/gaan wonen en over een geldige Amerikaanse werkvergunning beschikken of deze zelf kunnen verkrijgen!