Geschiedenis

De Eerste Nederlandstalige School in Boston opende haar deuren in 2009 toen de school van start ging met maar liefst 36 leerlingen. Hier ging natuurlijk het een en ander aan vooraf.

Louise van Aarsen, moeder van drie jonge kinderen en wonend in Boston, realiseerde zich in 2008 dat het bijhouden van de Nederlandse taal structureel moest worden aangepakt.  Met advies van de mensen in het globale netwerk van Nederlandse scholen onder de paraplu van Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland (NOB), begon ze met netwerken om mensen met dezelfde behoefte te ontdekken. Al snel leerde ze Ingeborg van Rooij kennen met wie ze samen een oprichtingsbestuur samenstelde bestaande uit Louise van Aarsen, Ingeborg van Rooij, Petra Biemans, Vera Duin, Nathalie Laarakker en Linda Adreani. Hoe dit bestuur ENSiB oprichtte staat in dit artikel dat verscheen in OBN, het tijdschrift van NOB.

Ook Louise’s gezin werd ingezet bij de oprichting: haar toen achtjarige dochter Mae schetste de eerste versie van het ENSiB logo, dat verder werd ontworpen door Jan van Aarsen. Van een ‘start-up’ is ENSiB inmiddels een echte school geworden, onder leiding van een gemotiveerd team van onderwijzers en bestuurders.

Ensib org logo