“Kom erbij!” en maak nieuwe vrienden op de eerste Cultuurdag van het jaar!

Onze eerste cultuurdag van het jaar is gepland op 14 oktober 2018 en wordt door de ENSiB georganiseerd voor zowel al onze leerlingen als ook de Nederlandstalige gemeenschap in en rondom Boston. Alle Nederlandstalige kinderen en ouders zijn welkom! Deze eerste cultuurdag staat traditie getrouw in het teken van de Kinderboekenweek, die dit jaar loopt van woensdag 3 oktober tot en met zondag 14 oktober 2018.
Dit jaar is het kinderboeken thema:

“Vriendschap” met het motto “Kom erbij!”

 

De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk, De Eilanden ruzie, is Jozua Douglas, bekend van o.a. De gruwelijke generaal en De ongelooflijke Ravi Ravioli. (voor kinderen vanaf 7 jaar)

Het prentenboek van de kinderboekenweek 2018, Kom erbij,  is getekend en geschreven door Milja Praagman.(voor de (aller)kleinsten)

 

 

De cultuurdag zal er als volgt uitzien:

12:15 – 14:15          Taallessen  (voor alleen ENSiB kinderen; woensdag en zondag)

14:15 – 14:30          Pauze

14:30 – 16:15          Cultuurprogramma voor alle kinderen (ENSiB en externe kinderen zijn welkom!)

16:00 – 17:00          Boekenmarkt, Kledingmarkt (nieuw!), Veiling boekenpakketten en Potluck!

We heten jullie allen van harte welkom op onze locatie:
British International School in Boston (BISB), 416 Pond street, Boston om vriendschappen aan te halen én een super leuke middag te hebben met al jullie oude en nieuwe vriendjes.

Broertjes, zusjes, neefjes en nichtjes, of kinderen van families die (nog) niet naar de ENSiB gaan zijn ook van harte welkom voor het cultuurgedeelte vanaf 14:30. (Kinderen moeten minimaal 2,5 jaar oud zijn).

Kom alvast in de stemming!

Ieder kind, ook de ENSiB leerlingen, die deelneemt aan de cultuurdag moet worden ingeschreven om de organisatie van de dag zo goed en leuk mogelijk te laten verlopen. Mochten jullie nog niet ingeschreven zijn, willen jullie dit dan zo spoedig mogelijk en liefst vóór 3 oktober doen via dit online inschrijfformulier.

Het inschrijfgeld  bedraagt $15,- voor ENSiB-leerlingen en $20,- voor kinderen die (nog) geen leerling zijn bij de ENSiB, om de kosten van de cultuurdag te dekken. Je kunt dit contant en gepast betalen aan onze penningmeester Alexander Nolte bij aankomst op de cultuurdag.

Boekenmarkt
Ook dit jaar zullen we de cultuurdag weer afsluiten met een Nederlandstalige boekenmarkt. We zijn altijd op zoek naar leuke nieuwe Nederlandstalige kinderboeken voor onze studenten maar ook naar Nederlandstalige literatuur & tijdschriften voor volwassenen! Dus mocht je gaan verhuizen en/of die

Wil je ook graag een donatie doen?
Alle Nederlandstalige boeken, strips en tijdschriften in goede conditie zijn welkom. De boeken zijn welkom op school op de vaste lesdagen (even in overleg) of je kunt contact opnemen met Elisabeth Schadae-Percelay. De opbrengst gaat naar de ENSiB.

 

Kledingmarkt
Dit jaar organiseren we voor het eerst een kinderkleding markt, op veler verzoek!

Mocht je nog kinderkleding/kinderschoenen etc. (voor kinderen vanaf 2,5-12 jaar) hebben liggen, in goede conditie en gewassen, die je graag zou willen doorgeven en/of die zeker nog een “2e leven” verdienen, dan kan je contact opnemen met Elisabeth Schadae-Percelay of Renate van Houten Timmerman.

Net als met de boeken worden donaties voor een klein prijsje verkocht op de cultuurdag. De opbrengst gaat naar de ENSiB. Noot: Alle niet verkochte kleding wordt maximaal 1 jaar bewaard en dan gedoneerd aan een lokaal goed doel.

Veiling
De veiling is inmiddels een traditie op de ENSiB. Ook dit jaar zijn er weer zeer leuke boeken vanuit Nederland overgekomen. Er zullen boekenpakketten per leeftijd (peutergroep, groep 1/2, groep 3/4, groep 5/6, groep 7/8) geveild worden. De opbrengst gaat naar de ENSiB.

Potluck
Voor de gezelligheid willen wij vragen om per familie iets lekkers mee te brengen. (Liever geen lekkernijen zoals popcorn, in verband met het opruimen van de gymzaal.) Dank hiervoor! ENSiB zal zorgen voor de verkoop van dranken. $3,- voor bier/wijn. Frisdrank/water/sapjes etc. worden aangeboden door de ENSiB (gratis).

Contant geld
We hebben beperkte wisselgeld mogelijkheden op de cultuurdagen. We vragen iedereen hier rekening mee te houden en verzoeken je klein contact geld (dan wel je chequeboek) mee te nemen voor de entrée, drank en diverse activiteiten!

Ook op de cultuurdag zijn helpende handen altijd heel erg welkom. Mocht je interesse hebben om als vrijwilliger te helpen tijdens het Cultuurprogramma voor de kinderen en/of de Boeken/Kledingmarkt dan kan je contact opnemen met  Renate van Houten-Timmerman .

Tot dan!