Alexander Nolte

alex

Hallo allemaal,

Ik ben Alexander (Alex) Nolte en ik ben naast ouder van twee leerlingen aan de Eerste Nederlands(talig)e School in Boston sinds begin 2014 ook de penningmeester van de school.

Hoewel ik alweer bijna 13 jaar in de VS woon, ben ik een Nederlander in hart en nieren. Dit is de grootste reden dat ik graag wil dat mijn jongens, Lucas en Oliver, kennis hebben van de Nederlandse taal en cultuur, en zich een klein beetje Nederlander kunnen voelen. Het is daarom dat ik in het bestuur heb plaatsgenomen.

In het dagelijks leven ben ik Corporate Controller bij een beursgenoteerd farmaceutisch bedrijf in Waltham, Massachusetts, en mijn financiële kennis en ervaring komt goed van pas bij mijn rol als penningmeester. Sinds mijn aantreden in 2014 heeft de Nederlandse overheid de subsidie-kraan met stappen dichtgedraaid, waardoor we als school de broekriem aan hebben moeten halen. Dankzij een gezonde reserve, hard werk van het bestuur voor fondsenwerving en een gepast economisch beleid, staat de school er vooralsnog goed bij.

Ik kijk uit naar de vele jaren die de school zal blijven bestaan.